Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 31 - 35 od 896 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Villa de Angostura, 15. 11. 2019
Danes od 14.15 dalje bomo držali pesti za našo Špelo Gonza, ki bo nastopila na Svetovnem prvenstvu v gorskih tekih, ki jih organizirala mestece Villa de Angostura v pokrajini Patagonija na zahodu Argentine.

Naša mlada atletinja se bo z mednarodno konkurenco pomerila na 6,6 km dolgi progi, na kateri se bodo tekačice povzpele za 393 m in spustile za 475 m nadmorske višine. Štart teka bo na višini 880 m, v prvem delu pa dekleta čaka vzpon na višino 1244 m, nato pa sledi spust do cilja, ki bo na višini 797 m nad morjem.

Špela je v zadnjem času ogromno trenirala na podobno razgibanih terenih, zato je pred nastopom zelo optimistična. Pred odhodom na prvenstvo pa je dejala: »V Argentini želim ponoviti odličen nastop iz lanskega svetovnega prvenstva v Andori. V sklopu priprav na prvenstvo sem opravila nekaj specifičnih treningov in se udeležila reprezentančnih priprav. Kljub dolgi in tekmovalni sezoni bom skušala nastopiti po svojih najboljših močeh. Dober nastop bi bil le dodatek uspešni letošnji sezoni.«

GREMO, ŠPELA!
 
Zagreb, 3. 11. 2019
Samo teden dni po veliki zmagi na polmaratonu v okviru vseslovenskega tekaškega praznika Ljubljanskega maratona, je eden najboljših tekačev na dolge proge v deželi na južni strani Alp, naš Mitja Krevs, uspešno nastopil na tekmovanju v Zagrebu.

Na 8. Zagrebačkem nočnem ceneru, na katerem je bilo prijavljenih skoraj 3000 tekačev, je zanesljivo opravil s številčno mednarodno konkurenco.  Z novo pritečeno zmago je na najlepši način sklenil dolgo in uspešno letošnjo sezono. Obe zadnji zmagi, pa bosta zagotovo prava vzpodbuda, za težke pripravljalne treninge, ki bodo sledili krajšemu zasluženemu odmoru.
Celje, New York, 3. 11. 2019
Po številčnih nastopih pretekli teden na osrednjem tekaškem dogodku pri nas, so naši tekači ta vikend po večini počivali in trenirali za nove dosežke. Kljub temu pa smo zabeležili nekaj nastopov.

V Celju so v nedeljo organizirali Vege tek, na katerem se je na 11,1 km izkazala Renata Vetrih. Tako kot že celotno sezono je tekla odlično in v cilj pritekla kot druga. Lep uspeh je zabeležila tudi Klara Nemec, ki je nastopila na 6,2 km dolgi razdalji, ki jo je končala na visokem 4. mestu.

Poseben nastop pa je to nedeljo opravil Igor Škrinjar. Nastopil je namreč na največjem svetovnem maratonu v New Yorku. Prireditve se vsako leto udeleži več kot 50.000 tekačev, ki zaradi omejitve števila udeležencev, po več let čakajo na povabilo organizatorja. Zato je že velik uspeh, če te organizatorji sploh uvrstijo v štartno listo. Ob progi je tekače letos spremljalo skoraj 3 milijone navijačev in prav vse vzpodbujalo do boljših dosežkov. V takšni množici je rezultat sekundarnega pomena, kljub temu pa je potrebno omeniti, da je naš tekač v svoji kategoriji zasedel 1176. mesto. Svojo izkušnjo pa je po teku ocenil kot nepozabno, oziroma kot, da bi sodeloval v nogometnem El Clasicu ali nastopil na teniškem Wimbledonu. 
Ljubljana, 1. 11. 2019
V petek 15. novembra bo v Novem mestu potekal izbor ''Naj atlet 2019''. Na vsakoletni svečani prireditvi se Atletska zveza Slovenije spomni največjih uspehov v iztekajočem se letu. V središču pozornosti pa so tokrat tisti najboljši, ki jih atletski delavci izbirajo v desetih kategorijah.

Na naše veselje je v ožji izbor med pionirkami letos prišla tudi naša Petja Klojčnik. Za našo mlado atletinjo je super uspešna sezona, polna visokih uvrstitev in številnih osebnih rekordov.

Če povzamemo samo tiste najpomembnejše nastope, moramo naštevanje pričeti v Češči vasi pri Novem mestu, kjer si je na dvoranskem PS pritekla prvo letošnjo zlato kolajno. Najboljša v državi je bila v teku na 1000 m, ki ga je dobila z osebnim dvoranskim rekordom 3:07,63. Z osvajanji državnih naslovov je nadaljevala meseca aprila, ko je bila najhitrejša na 1000 m razdalji na Šolskem PS v krosu v Velenju. Šolskemu naslovu v krosu je v začetku meseca junija dodala še naziv vice prvakinje na 1000 m na Šolskem PS v Žalcu. Ob tem je s časom 3:01,89 odtekla tudi osebni rekord.

Konec meseca junija je sledil prvi večji mednarodni uspeh. Na Združenih svetovnih igrah (United World Games), ki so potekale v Celovcu v Avstriji se je z mednarodno konkurenco pomerila v teku na 300 m. Ponovno je tekla odlično in si prisprintala nov osebni rekord 42,16. Ob tem pa je bila za svoj hiter tek nagrajena še z zlato medaljo z velikega mednarodnega tekmovanja. V začetku julija je odpotovala v daljno Rusijo, kjer so v mestu Ufa potekale Mednarodne igre šolarjev (International Children's Games). Na njenem najpomembnejšem tekmovanju te sezone se je preizkusila v teku na 800 m. Že kvalifikacije je odtekla odlično in se zanesljivo uvrstila v veliki finale. V njem je še enkrat več pokazala svojo kvaliteto in dva stadionska kroga pretekla v času izjemnega osebnega rekorda 2:16,68. Za spomin na ta odlični dosežek pa si je prigarala še veliko mednarodno srebrno odličje.

Do novih velikih domačih zmag je prišla na septembrskem PS na Ravnah na Koroškem. Tam je bila najboljša v teku na 1000 m, kjer je zmagala s časom 3:02,06 in kasneje še z društveno štafeto 4x300 m, ki so ga naša dekleta pretekle v času 2:53,71. Odlični nastopi so pomenili, da jo je strokovno vodstvo Atletske zveze Slovenije uvrstilo v pionirsko reprezentanco Slovenije. Na mednarodnem reprezentančnem peteroboju, ki ga je gostilo naše mesto Ptuj je nastopila v teku na 600 m. S konkurenco iz Češke, Hrvaške, Madžarske in Slovaške se je odlično borila in s 5. mestom naši državi pritekla številne točke. Uvrstitev v reprezentanco pa je upravičila še z novim osebnim rekordom 1:37,34.

Vsi ti letošnji odlični nastopi so prepričali strokovno žirijo, da jo uvrsti v ožji izbor. Upamo pa, da bodo njene uspehe prepoznali tudi trenerji in ostali atletski delavci, ki imajo glasovno pravico in jo s svojimi točkami uvrstili čim više.
Ljubljana, 27. 10. 2019
Ceste v naši prestolnici so ponovno zasedli tekači, ki so se ta vikend udeležili največjega tekaškega praznika v Sloveniji, že 24. Ljubljanskega maratona. Kot je s strani organizatorjev poskrbljeno, smo tudi letos videli kar nekaj rekordov. Na naše zadovoljstvo, pa so vidno vlogo tudi letos imeli naši atleti.

Nove pomembne mednarodne zmage se je razveselil Mitja Krevs, ki je bil najhitrejši na razdalji malega maratona. Visoko uvrstitev v močni mednarodni konkurenci, si je na isti razdalji med ženskami pritekla tudi Ines Matjaž, ki je v cilj pritekla na 20. mestu.

Veliki maraton je letos štel tudi za državne naslove, v konkurenci za nove medalje pa so bili tudi nekateri naši tekači. Med ženskami se je ponovno izkazala Helena Javornik, ki je v mednarodni konkurenci zasedla 14. mesto. V okviru Prvenstva Slovenije pa se je okitila s srebrnim odličjem. Visoko uvrstitev si je pritekla tudi Renata Vetrih, ki je na svojem prvem maratonu zasedla 45. mesto, v konkurenci za državno prvenstvo, pa je zasedla lepo 5. mesto.  
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in