Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 291 - 295 od 895 zapisov
Stran  <<   <   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   >   >> 
Frankfurt, 29. 10. 2017
V osrčju Nemčije, v velemestu Frankfurt je potekal eden največjih svetovnih maratonov. Samo na maratonski razdalji se je pomerilo skoraj 15.000 tekačev. Med njimi so bili tudi trije naši člani, ki si bili po nastopu zelo zadovoljni s svojimi dosežki. Med žanskami se je Sonja Sukič uvrstila na visoko 205. mesto. V konkurenci moških pa se je Sašo Pečnik uvrstil na 233. mesto, le mesto slabši pa je bil Vito Kunstek.
Goriza, 28. 10. 2017
V italijanski Gorici je potekalo mednarodno tekmovanje v hitri hoji, na katerem je v kategoriji pionirk U14 nastopila tudi naša Tamara Reicht. Svoj nastop je opravila odlično in prvič v karieri razdaljo 2000 m opravila v času pod 11 minut. Žal pa je hitra hoja ena redkih disciplin v kateri o zmagovalcih odločajo tudi sodniki. V boju s časom in sotekmovalko iz Italije je naša mlada atletinja po mnenju sodnikov tekla v zadnjih metrih, zato so se odločili, da jo diskvalificirajo. Tako je tokrat ostala brez zmage in novega državnega rekorda, ki bi ga sicer krepko izboljšala.

Kljub tokratnemu neuspehu je potrebno naši mladi atletinji čestitati za odličen nastop, v katerem je dokazala koliko je zmožna, zato smo prepričani, da bo državni rekord kmalu izboljšla.
Maribor, 26. 10. 2017
Kljub manjši zamudi smo vam za ogled pripravili fotogalerije s Kostanjevega piknika na katerem smo v nedeljo 15. oktobra preživeli čudovitno popldne v vaši družbi. Na splodnji povezavi si lahko ogledate fotografije s Krosa občinskih reprezentanc, na katerem so se zelo izkazali naši atleti in mestu Maribor priborili odlično 3. mesto. Pred dvema tednoma pa smo na stadionu izvedli tudi skupinsko fografiranje naših vadbenih skupin.

Uživajte v ogledu!

FOTOGALERIJA KROS             FOTOGALERIJA PIKNIK          FOTOGALERIJA SKUPINE
Koper, 21. 10. 2017
V Kopru je potekalo peto, zadnje letošnje tekmovanje za Ekipni pokal Slovenije v hitri hoji. Kljub temu, da sta za naše društvo na tekmovanjih nastopala samo naša šampiona Tamara Reicht in Filip Križnik, sta v skupnem sešetevku zbrala toliko točk, da je AD Štajerska v skupni razvrstitvi zasedlo odlično 6. mesto.

Tudi na zadnjem tekmovanju sta oba nastopila odlično in si prihodila novi zmagi. Kljub temu, da je tekmovalna sezona že skoraj zaključena, sta še vedno prikazala odlično pripravljenost in se zelo približala svojim osebnim rekordom. Tamara je za razdaljo 2000 m med pionirkami U14 potrebovala rezultat 11:16,1. Filip pa je nastopil med mlajšimi mladinci, ki so morali opraviti s 5000 m in dosegel čas 28:22,7.
Maribor, 19. 10. 2017
Naša super atletinja Sabino Veit, ki je v svoji bogati karieri nastopila na Olimpijskih igrah v Pekingu in Riu, ter osvojila srebrno medaljo na Sredozemskih igrah, ter bronasto na Univerzijadi, je danes dosegla svojo največjo zmago v življenju. Nekaj minut pred deveto uro je v Mariborski porodnišnici rodila deklico Hano. 

Ob tem prečudovitem dogodku, želimo mladi družinici obilo sreče in zdravja!
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in