Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 276 - 280 od 895 zapisov
Stran  <<   <   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   >   >> 
Maribor, 21. 1. 2018
Ta vikend so s tekmovanji pričeli tudi naši nekoliko izkušenejši atleti. Na mitingih na Dunaju, Schielleitnu in Celju so se pomerili z mednarodno konkurenco in kljub utrujenosti od napornih pripravljalnih treningov dosegli kar nekaj osebnih rekordov, ter nakazali, da bo tudi zimska sezona zelo uspešna.
Celje, 21. 1. 2018
V Knežjem mestu je naše društvo organiziralo Prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke letnik 2005 in 2006. Ob dobri organizaciji so za še zadovolnejši povratek v Maribor poskrbeli tudi naši mladi atleti, ki so se ponovno izkazali in dosegli odlične rezultate.
Slovenska Bistrica, 20. 1. 2018
V Slovenski Bistrici je potekalo PS za pionirje in pionirke letnik 2007 in 2008. Na tekmovanju je nastopilo kar nekaj naših mladih atletov, ki so kljub dejstvu, da so nastopali na njihovem največjem tekmovanju in da zaradi prostorske omejitve v Mariboru, zelo izkazali in sezono priečli z novimi osebnimi rekordi in visokimi uvrstitvami.
Ljubljana, 13. 1. 2018
V Ljubljani je potekal otvoritveni miting, na katerem je v teku na 60 m nastopila tudi naša mladinka Monika Črček. V svoji predtekmovalni skupini je zasedla 3. mesto. Njen dosežek 8,31 sicer ni zadostoval za finale, je pa samo za nekaj stotink zaostala za osebnim rekordom in napovedala, da je dobro pripravljena na novo dvoransko sezono.
Maribor, 1. 1. 2018
Naši atleti opravljajo še zadnje treninge pred pričetkom nove zimske tekmovalne sezone. Prehod v novo koledarsko leto pa najprimernejši trenutek za analizo tekmovalnih uspehov v iztekajočem letu.

Leto 2017 je bilo za naše atlete izredno uspešno. Največji dosežek je uspel Špeli Gonza, ki je nastopila v polfinalu Olimpijskem festivalu evropske mladine. Dres s slovenskim grbom pa so oblekli še Sonja Roman pri članicah, Maruša Sernc in Laura Stauber pri mladinkah, ter Gašper Drev pri pionirjih.   V preteklem letu so naši atleti na Državnih prvenstvih in Atletskih pokalih Slovenije osvojili neverjetnih 52 medalj. Še bolj pa veseli podatek, da je te medalje osvojilo kar 30 atletov. Kar 11 pa se jih je okitilo z naslovom najboljšega v Sloveniji.  

Med odličnimi rezultati je potrebno posebej izpostaviti fantastične nastope mladih atletov. Pionirska ekipa si je na igrah Brez meja v Italiji priborila ekipno zmago. Na Mednarodnih igrah šolarjev v Litvi so nastopili trije pionirji, posebej pa se je izkazal Valentin Vidovič, ki se je uvrstil v finale-B. Posebno uspešno zgodbo pa je spisalo 17 naših mladih atletov, ki so v Avstriji nastopili na Svetovnih igrah za mlade, na katerih je sodelovalo kar 10000 mladih športnikov iz več kot 40 držav. Njihovi blesteči nastopi so jim prinesli kar 37 kolajn.  

Glede na vse zapisano smo lahko z rezultati naših atletov v letu 2017 navdušeni. V novem letu pa jim želimo, da izboljšajo svoje osebne rekorde, ki so največja nagrada za vestno in marljivo delo na treningih. 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in