Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 261 - 265 od 895 zapisov
Stran  <<   <   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   >   >> 
Postojna, 17. 3. 2018
Na letališču v Postojni so člani domačega atletskega kluba organizirali Prvenstvo Slovenije v krosu. V dežju in mrzli burji, predvsem pa na zelo razmočeni in blatni progi, so se vsi štirje naši predstavniki odlično znašli in vsi posegli po zelo visokih mestih.

V kategoriji pionirk U12, ki so morale preteči 500 m je nastopila Ana Kramberger. Tekla je fantastično in v cilj pritekla kot tretja in zasluženo okrog vratu prejela bronasto odličje. Pionirji in pionirke U14 so morali premagati 1000 m dolgo progo. Med dekleti si je Eva Zorenč pritekla visoko 5. mesto. V kategoriji pionirjev pa je nastopil Marin Kladošek in se pravtako uvrstil na odlično 5. mesto. V kategoriji pionirjev U16 se je s slovensko konkurenco na 1500 m dolgi progi pomeril Erik Ursini. Po odličnem teku je v cilj pritekel na 10. mestu.
Basovizza, 11. 3. 2018
V Bazovicah pri Trstu so organizirali že 16. Kokos Trail, na katerem so tekači morali preteči 16 km dolgo progo, ob tem pa premagati še 500 m višinske razlike. V močni mednarodni konkurenci so sodelovali tudi trije naši člani in se zelo izkazali.

V kategoriji žensk je Andreja Godec ciljno črto prekala kot šesta, njen uspeh pa je s 18. mestom dopolnila Anita Dobrotinšek. Med moškimi je nastopil Zdenko Mraz in si pritekel 25. mesto.
Beograd, 11. 3. 2018
V glavnem mestu Srbije je ta vikend potekalo Balkansko prvenstvo za veterane v dvorani. Naše društvo je na tekmovanju zastopal naš super veteran Božo Himelrajh, ki je v kategoriji M55 nastopil v tekih na 60 m in 200 m. 

V soboto se je z močno mednarodno konkurenco pomeril v šprintu na 60 m. V prvi skupini je s časom 7,95 kot prvi prečkal ciljno črto in nato nestrpno čakal na rezultate ostalih skupin. Na njegovo veselje so bili vsi konkurenti počasnejši in je tako ponovno osvojil naslov balkanskega prvaka.

V nedeljo pa je nastopil še na 200 m razdalji. Organizatorji so mu namenili štart v zadnji četrti skupini, ki jo s časom 26,93 zanesljivo dobil. Ta njegov dosežek je zadostovalza osvojitev srebrne medalje.

Našemu uspešnemu veteranu še enkrat čestitamo za velik mednarodni uspeh!
Maribor, 10. 3. 2018
Kot že nekaj zadnjih let, so se tudi letos ob koncu dvoranske sezone, najmlajši atleti ŠD Corrida in našega društva predsavili svojim navijačem na tekmovanju Malčki tekmujemo.

malcki_dvorana

Nekaj več kot 120 otrok je obiskovalcem tekmovanja prikazalo spretnosti v oviraškem poligonu, žabjih poskokih, metanju vortexa in teku na čas. Otroci so pokazali veliko znanja in spretnosti, ki so si ga pridobili z marljivim delom na zimskih treningih po telovadnicah. Za svoje odlične nastope, pa so bili ob bučnih aplavzih gledalcev, nagrajeni še s spominsko medaljo in slastnim jabolkom.

Kot je v navadi na podobnih tekmovanjih rezultati niso najpomembnejši, kljub temu pa si rezultate lahko ogledate na TEJ POVEZAVI.
Rijeka, 3. 3. 2018
V Reki je potekalo Odprto veteransko prvenstvo Hrvaške v dvorani, na katerem je v kategoriji nad 55 let v teku na 60 m nastopil tudi naš Božo Himelrajh. V cilj je prišprintal v času 7,97 in dosegel novo zmago. Ta zmaga je dober obet pred nastopom na Balkanskem dvoranskem veteranskem prvenstvu, ki ga prihodnji vikend čaka v Beogradu.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in