Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 256 - 260 od 895 zapisov
Stran  <<   <   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   >   >> 
Olomouc, 30. 3. 2018
V Olomoucu na Češkem je danes potekalo mednarodno tekmovanje v hitri hoji, katerega si je za otvoritveno v novo sezono izbrala naša mlada šampionka v hitri hoji, Tamara Reicht. Nastopila je v kategoriji žensk na razdalji 3 km in v cilj prihodla v času 17:13, kar je pomenilo, da je že na prvem letošnjem tekmovanju izboljšala osebni rekord. Kljub temu, da je tekmovala s precej starejšimi konkurentkami, pa je njen dosežek zadoščal za odlično 3. mesto.
Strunjan, 25. 3. 2018
Na Slovenski obali, natančneje v Strunjanu, so priprave opravili tudi razširejana Slovenska reprezentanca v gorskih tekih. V ekipi sta sodelovala tudi naša Andreja Godec in njen trener Zdenko Mraz. Kot sta sporočila, so skupni treningi odlično uspeli in so lepa popotnica za prihajajoča tekmovanja, preko katerih si bo Andreja poizkušala priboriti mesto v reprezentanci za Evropsko in Svetovno prvenstvo v gorskih tekih.
Srečno, Andreja!
Debeli rtič, 23. 3. 2018
Potem, ko je bilo v Mariboru ta teden ponovno slabo in mrzlo vreme, se je skupinica naših mladih atletov odpravila na tedenske priprave na Slovensko obalo.

priprave

Odlični pogoji za bivanje in trening na Debelem rtiču, ter bližnjem Kopru, so bili razlog, da so atleti vse treninge opravili po programu. Ob izvrstnih pogojih jim je vse dni služilo tudi vreme, saj so bile vse dni temperature ob spomladanskem soncu, zelo prijetne. Ob zadovoljstvu ob vseh opravljenih težkih treningih, bodo naši mladi atleti lažje dočakali prva tekmovanja, na katerih nas bodo zagotovo ponovno razveseljevali z odličnimi nastopi.
Zagreb, 18. 3. 2018
V Zagrebu je potekal polmaraton na katerem so nastopili tudi naši tekači in se ponovno izkazali z odličnimi nastopi.

V konkurenci žensk je Sonja Sukič polmratonsko razdaljo pretekla v času 1:34,35 in v močni mednarodni konkurenci zasedla 8. mesto. Zelo dobro je tekla tudi Ana Gajič, ki je v cilj pritekla v času 1:41,23 in zasedla 21. mesto.

V konkurenci moških je Vito Kunstek dobrih 21 km premagal v času 1:15,52 in si tudi on pritekel visoko 8. mesto. Le enkaj mest slabši je bil Sašo Pečnik, ki mu je čas 1:18,39 zadostoval za končno 13. mesto. Na 88. mesto pa se je s časom 1:36,28 uvrstil še Igor Škrinjar.
Ptuj, 17. 3. 2018
Po dveh odpovedih zaradi zimskih razmer, so včeraj na Ptuju vendarle izpeljali Zimsko prvenstvo Slovenije v dolgih metih za vse kategorije. Tokrat kljub vremenski napovedi snega ni bilo, je pa tekmovalce zelo oviralo deževje in močan hladen veter. Kljub tem zelo težkim razmeram, sta se naša predstvnika na tekmovanju Gašper Drev in Ožbej Ivan Zorko zelo izkazala in se domov vrnila bogatejša za medalji z državnega prvenstva.

Ožbej je nastopil v metu diska med starejšimi mladinci. Njegovo 1,75 kg težko orodje je najdlje poletelo v tretji seriji, ko je pristalo pri 32,86 m in si s tem primetal bronasto kolajno.

Gašper, ki je nastopal v kategoriji pionirjev, se je na tem prvenstvu preizkusil v dveh disciplinah. Najprej je tekmoval v metu kopja. V 2. seriji je je dosegel najdaljšo daljavo in sicer 42,45 m, kar mu je prineslo naslov viceprvaka Slovenije. Nastopil pa je še v metu diska. Najdlje je vrgel v 5. seriji, ko je njegov 1 kg disk pristal pri 35,90 m in je zasedel odlično 4. mesto.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in