Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 226 - 230 od 878 zapisov
Stran  <<   <   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   >   >> 
Maribor, 5. 5. 2018
V naše mesto pod Pohorjem, je danes prispela plamenica miru, ki so jo k nam prinesli ljubitelji teka iz celotne Evrope. Na delu trase skozi naše mesto, so se jim pridružili tudi naši atleti in tako podprli organizatorje pri prizadevanju k ohranitvi miru po svetu.

tek_miru

Več o teku si lahko preberete na tej povezavi.
Poreč, 30. 4. 2018
V petek so se naši atleti preselili v Poreč, ki je že naša ustaljena baza za zadnje priprave pred spomladanskim delom sezone. Kljub naporinim treningom je motivacija ob sproščenem vzdušjo na višku. Treningi trenutno potekajo po zastavljenih planih. Kako uspšeni bodo treningi, pa se bo pokazalo že kmalu, saj naše atlete prve tekmovanja čakajo že v začetku meseca maja.

porec_2018 
Leibnitz, Markovci, Medulin, 29. 4. 2018
Med tem, ko so številni naši atleti na pipravah v hrvaški Istri, so tisti, ki so ostali doma, lep sončen vikend izkoristili za nastope na različnih tekmovanjih.
V bližnji Lipnici v Avstriji je v petek potekal Otvoritveni mednarodni miting, na katerem je v metu kopja nastopil Ožbej Ivan Zorko. Njegovo kopje je poletelo 40,52 m in je na svojem prvem letošnjem tekmovanju zasdel 5. mesto.

Prav tako v petek, so v Markovcih pri Ptuju izpeljali tekaško prireditev Markoton, na katerem se je na razdalji malega maratona preizkusila Ana Gajič. Tekla je odlično in v cilj pritekla kot četrta.

V nedljo pa so se številni tekači zbrali na jugu polotoka Istra, kjer je v Medulinu potekal tradicionalni tek na 10 km. Med moškimi je zanesljivo zmagal Mitja Krevs. Na visko 8. mesto se je uvrstil Sašo Pečnik,  na 20. mesto pa Robert Matjaž. V konkurenci žensk se je izkazala Ines Matjaž, ki si je pritekla odlično 4. mesto.
Beograd, Dunaj, Padova, Ormož, 22. 4. 2018
Za nami je zelo lep, sončem vikend, v katerem so v Sloveniji in Evropi organizirali številne tekaške prireditve. Na nakaterih so bili aktivni tudi naši tekači. Dobro delo v preteklih mesecih se je poznalo tudi tokrat, saj so ponovno dolično nastopili in nas razveselili z viskomi uvrstitvami.
St. Ruprecht, 21. 4. 2018
V mestecu St. Ruprecht je potekalo mednarodno tekmovanje v hitri hoji, na kateri so morali nastopajoči prehoditi 4,05 km po ulicah tega prelepekga mesteca na avstrijskem Štajerskem. V konkurenci žensk je nastopila tudi naša šampionka, komaj 13-letna Tamra Reicht. Tudi tokrat je dokazala, da je v pripravljalnem obdobju odlično trenirala, saj je kljub svoji mladosti zanesljivo opravila z vso konkurenco in se veselila nove mednarodne zmage.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in