Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 211 - 215 od 886 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Žalec, 6. 6. 2018
V Žalcu je danes potekal Festival športa, v sklopu katerega so izpeljali tudi Prvenstvo Slovenije v atletike za učence in učenke osnovnih šol. Po odličnih nastopih na področnem prvenstvu, ki je bilo že pred mesecem dni v Mariboru, se je na finalno tekmovanje uvrstila osmerica naših mladih junakov. Na današnjem tekmovanju so nas ponovno navdušili s fantastičnimi nastopi, s katerimi so lahko svojim šolam v velik ponos.

medalje_zalec

Prva disciplina tekmovanja je bil tek učenk letnikov 2003 in 2004 na 1000 m, v njem pa smo imeli dve predstavnici. Z novim osebnim rekordom se od tega tekmovanja dalje lahko ponaša Petja Klojčnik, ki so ji časomerilci namerili rezultat 3:05,01, danes pa je zasedla odlično 5. mesto. Druga naša predstavnica, Vanesa Lobenwein je žal imela nekoliko smole na štartu, ko se je s sotekmovalkami zapletla, ter se komaj izognila padcu. Zato je že kmalu izgubila stik z vodilno skupini, kljub temu, pa je s časom 3:17,85 zasedla visoko 13. mesto.

Ob pričetku prvega teka na stezi, so se pričele tudi druge tehnične discipline. V skoku v višino deklet letnika 2003 in 2004 je svojo šolo zastopala Pia Senekovič. Tokrat ji je uspelo preskočiti letvico na višini osebnega rekorda 148 cm, ki ji je prinesel odlično 10. mesto. Na nasprotni strani stadiona se je istočasno odvijal tudi met vorteksa učenk letnik 2005 in mlajše. Med kandidatkami za visoka mesta je bila tudi naša Lara Ribič. Svojo nalogo je opravila fantastično in z dolžino 50,92 m zasedla vrhunsko 3. mesto.

Za naše atlete zelo uspešno tekmovanje, se je nadaljevalo s suvanjem krogle za učence letnik 2003 in 2004. Z najmočnejšimi osnovnošolci v Sloveniji se je za najvišja mesta potegoval tudi Gašper Drev. Njegovo 4 kg orodje je danes poletelo do 14,49 m, za kar je bil nagrajen s srebrno medaljo.

Sledil je vrhunec naših današnjih nastopov, ko sta se med učenkami letnik 2005 in mlajše, v boj za kolajne v teku na 600 m podali Eva Zorenč in naša najmlajša finalistka Ana Kramberger. Eva je še enkrat več dokazala iz kakšnega testa je. Od štarta dalje je tekla med vodilnimi, za njeno nepopustljivost pa je bila nagrajena v vstopu v ciljno ravnino, ko je suvereno prehitela še zadnjo nasprotnico in si z novim osebnim rekordom 1:41,90 pritekla naslov državne prvakinje. Mlada Ana, ki je dve leti mlajša od konkurence, pa si je na njenem prvem velikem tekmovanju nabirala prepotrebne izkušnje, ki ji bodo v prihodnje zagotovo koristile. Danes je ciljno črto prečkala v času 1:53,28 in je tekmovanje končala na 17. mestu.

Naš zadnji tekmovalec na prvenstvu pa je bil v teku učencev letnik 2003 in 2004 Valentin Vidovič. Tekel je fantastično in v cilj prišprintal v času osebnega rekorda 37,17. S tem rezultatom je za pičlih 8 stotink zaostal za uvrstitvijo na zmagovalni oder. Kljub temu, pa je lahko zelo ponosen z osvojenim fantastičnim 5. mestom.

Vsem našim finalistom še enkrat čestitamo, že za uvrstitev na državno finale, ter jim želimo obilo uspehov na naslednjih tekmovanjih. 
Ljubljana, 3. 6. 2018
V Ljubljani so ta vikend organizirali Prvenstvo Slovenije za mlaše mladince in mladinke, ter Prvenstvo Slovenije za mlajše člane in članice. Na stadionu v Spodnji Šiški so nastopili tudi naši mladi atleti in se domov vrnili z novimi medaljami in uvrstitvami na visoka mesta. Po tekmovanju pa so zagotovo najbolj ponosni na dosežene številne nove osebne rekorde.
Tórshavn, Stockholm, Češke Budjejovice, Rogaška Slatina, Ptuj, Hoče, 3. 6. 2018
V Evropi in tudi doma, so ta vikend potekali števili maratoni in teki. Na nekaterih so nastopili tudi naši tekači in ponovno dokazali, da so odlično pripravljeni, saj so zabeležili nove visoke uvrstitve.
Borsky Miklulaš, Hlohovec, 27. 5. 2018
Za našo mlado šampionko v hitri hoji, Tamaro Reicht, je izredno naporen in uspešen vikend, v katerem se je na Slovaškem udeležila dveh mednarodnih tekmovanj v hoji na cesti.

V soboto je potekalo tekmovanje v mestecu Borsky Miklulaš, na njem pa je naša mlada atletinja nastopila na razdalji 2 km. V cilj je prihodila v času 10:39, kar je naboljši dosežek v Sloveniji vseh časov, na tem tekmovanju pa je zadostoval za fantastično 2. mesto.

V nedeljo je nastopila še na tekmovanju v mestu Hlohovec. Tu se je z mednarodno konkurenco pomerila na razdalji 1 km in ga zmogla v rekorden času 4:48, ter se ponovno povzpela na drugo stopničko zmagovalnega odra.
Ljubljana, Celje, Češnjice, 27. 5. 2018
V tem tednu je bilo v Sloveniji kar nekaj tekov na katerih so nastopili naši tekači in preverjali svojo trenutno pripravljenost.

V torek se je Dorotea Rebernik v Ljubljani preizkusila na Študentskem teku na grad, na katerem vsako leto sodeluje okrog 2000 tekačev. Na progi dolžine 2,5 km s štartom v centru našega glavnega mesta, s ciljem na Ljubljanskem gradu, se je odlično odrezala in zasedla visoko 11. mesto.

V soboto je v Celju potekal nočni tek, ki sta se ga na razdalji 5 km udeležila dva naša predstavnika. Med ženskami je Klara Nemec zasedla odlično 7. mesto. V konkurenci moških pa se je izkazal Miha Kveder, ki si je uvrstil na najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

V Češnjicah v Tuhinjski dolini pa je v nedeljo potekalo še Prvenstvo Slovenije v gorskih tekih v disciplini gor-dol. Tudi na tem tekmovanju je nastopal Miha, ki se je na progi dolžine 11,2 km med moškimi uvrstil na 22. mesto. Še višjo uvrstitev je pričakovala med ženskami Andreja Godec. Po odličnem teku je v cilj pritekla na šestem mestu, žal pa tam tudi izvedela, da je nekoliko zašla s steze in bila zato dikvalificirana.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in