Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 206 - 210 od 908 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Jerusalem, 30. 7. 2018
S svečano otvoritvijo so se danes pričele Mednarodne igre šolrajev, ki bodo do 2. avgusta potekale v Jerusalemu v Izraelu.
 
Naši mladi atleti so na prizorišče prispeli brez zapletov, ter danes dopoldne opravili še zadnji trening pred najpomebnejšimi nastopi v letošnjem letu. Zvečer jih je čakala še otvoritvena slovestnost, po njej pa je bilo potrebno kar hitro na počitek, saj so jutri dopoldne že prva tekmovanja. Takart bomo tisti, ki smo ostali doma, močno stiskali pesti, da jim uspejo dobri nastopi, predvsem takšni s katerimi bodo sami najbolj zadovoljni.

icg_otvoritev_2018
 
Naši tekačici na 800 m, Petja Klojčnik in Vanesa Lobenwein se bosta v boj za finale podale že ob 8.55 uri po lokalnem času, po našem torej že ob 7.55. V primeru spešnega nastopa ju finalni nastop čaka jutri ob 19.35 po lokalnem času ali eno uro prej pri nas.
 
Naša fanta pa nastopi čakajo jutri popoldan. Valentin Vidovič, si bo finalni nastop v teku na 400 m poizkušal priboriti ob 17.45 po lokalnem času ali po našem ob 16.45. V kolikor bo uspešen, ga finalni tek čaka v sredo ob 18.30 uri po Izraelsekm času. Kvalifikacije v suvanju krogle v katerih bo nastopil Gaper Drev so predvidene za 19.10 uro po loklanem času, takoj za tem pa bo sledilo tudi že finale.
Maribor, 29. 7. 2018
Danes zjutraj se je ekipa mladih Mariborskih športnikov, med katerimi so nogometaši, plavalci, tenisači in seveda atleti, odpravila v Jerusalem v Izraelu. Tam bodo od 31 julija do 2. avgusta potekale Mednarodne igre šolarjev, tekmovanje osnovnošolcev po vzoru na Olimpijske igre.

V atletskih disciplinah bodo barve našega mesta pod Pohorjem zastopali štirje naši uspešni bodoči šampioni. Petja Klojčnik in Vanesa Lobenwein bosta nastopili v teku na 800 m, Valentin Vidovič se bo z mednarodno konkurenco pomeril v teku na 400 m, Gašper Drev pa bo svoje mišice razkazoval v suvanju krogle. Atletsko ekipo na igrah spremlja naša trenerka Tina Mušič, ki nam bo redno javljala o uspešnih nastopih naših mladih atletov.

icg_atletika

Mariborski ekipi želimo mirno potovanje in obilo uspehov na največjem svetovnem tekmovanju za to starostno kategorijo.

icg_ekipa_maribor 
Grintavec, 29. 7. 2018
Danes je potekal že 19. Tek na Grintovec, ena najpomebnejših gorsko tekaških prireitev pri nas. Letos so organizatorji izpeljali tudi tek za mladinke, ki so morale preteči razdaljo 4,3 km ob tem pa premagati še 484 višinskih metrov.
 
Potem, ko je že pred dvema tednoma presenetila vso konkurenco na državnem prvenstvu in si v prvem nastopu v gorskih tekih pritekla zmago, je enako storila tudi danes. Ponovno je bila prehitra za vso konkurenco in kot prva pritekla v cilj na vrhu.
 
S tema dvema zmagama si je zagotovila nastop na Svetovnem prvenstvu v gorskih tekih, ki bo potekalo 16. septembra v mestecu Canillo v Andori. Ob tej priložnosti naši atletini čestitamo za zadnje uspešne nastope in ji želimo čim uspešnejšo pripravo na njen vrhunec letošnje sezone.
Zagreb, 29. 7. 2018
V glavnem mestu Hrvaške je ta vikend potekalo Odprto prvenstvo Hrvaške. Na njem je izven konkurence v teku na 5000 m nastopil tudi naš Mitja Krevs. Žal so bile danes temperature v Zagrebu previsoke, da bi se lahko napadali vrhunski rezultati v dolgih tekih. Tako zahtevni pogoji pa našega atleta niso zmotili, da ne bi odtekel po svojih najboljših močeh. Danes je v cilj pritekel v zelo solidnem času 14:53,90 in zasedel vrhunsko 2. mesto.
Cirkulane, 27. 7. 2018
V Cirkulanah v Halozah so izpeljali 12. Aninski tek, na katerem so se takači in tekačice pomerili na razdalji 5 km. Na štartu je bilo kar nekaj naših atletov, ki so tudi tokrat prikazali zelo dobro pripravljenost in se zavihteli na najvišja mesta.

V konkurenci žensk si je novo zmago pritekla Helena Javornik. Tik za njo je v cilj pritekla Ines Matjaž in se tako veselila 2. mesta. Na 4. mesto se je uvrstila Sonja Sukič. odlično pa je tekla tudi Ana Gajič, ki je končala na 8. mestu. Med moškimi je bil za vso konkurenco prehiter Mitja Krevs. Njegov uspeh pa so dopolnili Vito Kunstek s 3. mestom, Severino Ogrizek, ki je zasedel 4. mesto in Branko Kmetič, ki je cilno črto prečkal kot peti. 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in