Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 186 - 190 od 908 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Maribor, 25. 9. 2018
otroska_atletika

V našem prečudovitem mestu ob reki Dravi poteka Evropski teden športa, v sklopu katerega smo na atletskem stadionu v Športnem parku Tabor organizirali tekmovanje za najmlajše, ki smo ga poimenovali Otroška atletika. Nekaj več kot 300 otrok se pred je nabito polnim tribunam predstavilo v različnih atletskih disciplinah. Za večino je bilo to prvo pravo atletsko tekmovanje, zato upamo, da bo mnogim ostalo v prijetnem spominu. Kot vsa največja atletska tekmovanja, tudi to ni minilo brez zmagovalcev in tistih malce slabših. Prav vsi pa so se potrudili po najboljših močeh, zato vsem čestitamo za tokratne dosežke in jim želimo, da rezultate na naslednjih tekmovanjih izboljšajo. Današnje rezultate si lahko ogledate na spodnji povezavi.

Glede na številčno udeležbo je zanimanje za tovrstna tekmovanja veliko, zato lahko vse udeležence že sedaj povabimo, da se tekmovanja udeležite tudi prihodnje leto. Tisti, ki pa so letos tekmovanje izpustili, pa upamo, da bodo ob ogledu fotogalerije ugotovitvi, kako zanimivo in zabavno je bilo, ter pridno trenirali čez celotno leto in se nam v prihodnje pridružili.

                              URADNI REZULTATI                          FOTOGALERIJA
Mariborsko Pohorje, 23. 9. 2018
Vrh Mariborskega Pohorja se je danes zjutraj prebudil v lepem sončnem vremenu, ki je obetal, da bo že 44. izvedba Pohorskega gozdnega teka, potekala v čudovitih pogojih. Pričakovanja nas kot organizatorja so se izkazala za pravilna, saj se jesensko sonce ozračje na vrhu našega hriba ogrelo na okrog 15°C in tako poskrbelo za idealne pogoje za tek. Letošnja izvedba najstarejše neprekinjene tekaške prireditve v Sloveniji je potekala po krajši različici, na kateri so tekači morali premagati 7,1 km dolgo progo. Med tekom s štarta na 1042 m nadmorske višine, so se nastopajoči najvišje povzpeli na 1187 m, najnižja točka teka pa je na 986 m nad morjem. Kot se spodobi, so na domačem teku nastopili tudi številni naši tekači in nas ponovno razveselili z odličnimi nastopi.

V kategoriji moških si je v zelo zanimivem ciljnem šprintu četverice zmago prifiniširal Aleš Šelih. Na odlično 3. mesto pa se je uvrstil Miha Kveder. V konkurenci žensk, pa se je domačega teka kljub utrujenosti po odličnem nastopu na Svetovnem prvenstvu, udeležila Andreja Godec in dokazala, da so ji takšne proge pisane na kožo. Z odličnim tekom in vodstvom od prvih metrov, je po dobrih sedmih kilometrih, ciljno črto prečkala kot prva. Za naše še večje zadovoljstvo pa je na drugo stopničko zmagovalnega odra stopila še Ines Matjaž.

Vsem nastopajočim čestitamo za današnje dosežke in si želimo, da se vidimo na Pohorju tudi prihodnje leto, ko bo na vrsti že 45. izvedba Pohorskega gozdnega teka. Do takrat pa lahko vsi skupaj uživamo ob ogledu prečudovitih posnetkov tekačev na našem zelenem ''hribu''.

                                    GALERIJA 1                            GALERIJA 2
Celje, 23. 9. 2018
Od petka do nedelje je v Knežjem mestu potekalo Veteransko balkansko prvenstvo v atletiki. Na njem sta sodelovala tudi naš atleta Milan Koser in Božo Himelrajh, ter se domov vrnil z novimi medaljami.

V petek je v vročem in sončnem vremenu Milan nastopil v teku na 5000 m. Ciljno črto je prečkal v času 19:03,99 in si v kategoriji M35 pritekel naslov Balkanskega veteranskega prvaka. V soboto pa ga je v Celju pričakalo deževno in zelo mrzlo vreme. Tako zahtevni pogoji pa ga niso motili, da ne bi odlično odtekel tudi na 1500 m. V cilj je pritekel v času 5:01,87 in se za nagrado povzpel na drugo stopničko zmagovalnega odra, kjer so mu okrog vratu obesili srebrno medaljo.

Šprinter Božo pa se je tega prvenstva udeležil samo v tekih štafet. V petek je nastopil v štafeti 4x100 m in si v kategoriji M55 s sotekmovalci prišprintal srebrno odličje. Zadnji dan prvenstva, v nedeljo pa ga je čakal še nastop v balkasnki štafeti (800 m - 400 m - 200 m - 100 m). Svojo predajo je odtekel odlično in pripomogel Slovenski ekipi, da je zasedla visoko 4. mesto.
Ravne na Koroškem, 16. 9. 2018
Na Ravnah na Koroškem je ta vikend potekalo Prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke U16. Na največjem državnem atletskem tekmovanju za to starostno kategorijo je nastopilo čez 400 otok, med njimi pa so bili tudi naši mladi atleti, ki so se ponovno izkazali z visokimi uvrstitvami in številnimi novimi osebni rekordi.

ravne_medalje_680

Z zelo uspešnega tekmovanja, smo pripravili tudi krajšo fotogalerijo, ki si jo lahko ogledate na spodnji povezavi.

FOTOGALERIJA RAVNE
Canillo, 16. 9. 2018
V gorovju Pireneji, v okolici mesteca Canillo v Andori, se je zaključilo Svetovno prvenstvo v gorskih tekih. Na naše navdušenje sta v Slovenski ekipi nastopili tudi naši Špela Gonza med mladinkami in Andreja Godec med članicami.

canillo

Debitantka na tako velikih tekmovanjih, mladinka Špela Gonza, je svoj krstni nastop na Svetovnem prvenstvu opravila z odliko. Progo dolžine 7,349 km, s štartom na 1941 m nadmorske višine in ciljem na 2430 m, v kateri je morala premagati 576 metrov vzponov in 117 m spustov, je pretekla v času 50:13. Njen rezultat pa je pomenil, da se je uvrstila na odlično 26. mesto in tako popolnoma upravičila vpoklic v reprezentanco Slovenije.

Članice pa so imele štart v mestecu Canillo na nadmorski višini 1515 m, cilj pa na isti mestu kot mladinke. Na progi dolgi 11,933 km so tako morale opraviti s 1028 metri vzpona in 117 m spustov. Na tako zahtevni progi se je zelo dobro znašla tudi naša Andreja Godec, ki je v cilj pritekla na 67. mestu, njen čas pa je bil 1.30,54.

Obema našima reprezentantkama še enkrat čestitamo že za uvrstitev v ekipo Slovenije , ter še posebej za današnja izjemna nastopa. 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in