Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 181 - 185 od 911 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Šmarna gora, Moravci, Logatec, 7. 10. 2018
Jesen je verjetno najlepši čas za aktivno preživljane časa na prostem, zato po številnih krajih v Slovenije prirejajo tekaške prireditve. Na nekaterih so ta vikend nastopili tudi naši tekači in se ponovno zelo izkazali.

S štartom v Tacnu je v soboto potekal še 39. Tek na Šmarno goro, ki je letos štel tudi za svetovni pokal v gorskih tekih. Na 10 km progi s 710 m vzponov in 350 m spustov se je zelo izkazala Špela Gonza. Kljub temu, da se s to zahtevno tekaško disciplino ne ukvarja redno, dokazuje, da ji je zelo pisana na kožo. V zelo močni mednarodni konkurenci je na vrh Šmarne gore pritekla na 7. mestu in tako dosegla morda celo svoj največji mednarodni uspeh.

V nedeljo je po cestah Pomurja s štartom in ciljem v Moravskih Toplicah potekal 3. Pomurski mali maraton, na katerem so se tekači pomerili na različnih razdaljah. Na 10 km razdalji so blesteli naši, saj je med moškimi slavil Severino Ogrizek, njegov uspeh pa je s 7. mestom dopolnil Robert Matjaž. Zmagovalko smo imeli tudi v ženski konkurenci, saj je kot prva ciljno črto prečkala Ines Matjaž.

Tekaška prireditev je v nedeljo potekala tudi v Logatcu, kjer se je na 10 km dolgi progi preizkusil Andrej Mesner. Tekel je zelo dobro in v cilj pritekel kot tretji. 
Maribor, 2. 10. 2018
Na travnatih površinah Športnega parka Tabor se je odvijal Jesenki kros za osnovne šole. Več kot 400 otrok iz Mariborske regije se je potegovalo za najvišja mesta. Na tekmovanju smo spremljali izenačene in zelo razburljive boje mladih tekačev, prav vsem pa za njihove dosežke čestitamo. Na spodnji povezavi, si lahko ogledate rezultate.

REZULTATI
Štatenberg, Novo mesto, 30. 9. 2018
V petek je v Štatenbergu potekal že tradicionalni Jesenski tek na 10 km, ki se ga je udeležil tudi naš David Rihtarič. Tek je opravil z odliko in v cilj pritekel na drugem mestu.

V Novem mestu pa so v nedeljo organizirali Novomeški mali maraton, na katerem je svojo pripravljenost preizkusil tudi Mitja Krevs. Tekel je odlično in vso konkurenco pustil daleč za seboj in si tako pritekel novo zmago.
Radovljica, 30. 9. 2018

Ta vikend je v Radovljici potekalo Prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke U12 in U14. Seveda tudi tokrat ni šlo brez naši mladih atletov, ki so osvojili kar sedem medalj, ter še številna visoka mesta. Eva Zorenč si je v metu vortexa primetala zlato odličje, v teku na 1000 m pa so ji okrog vratu obesili srebrno medaljo. Do zlata je pritekla tudi fantovska štafeta 4x100 m, ki je tekla v postavi Ahac Zupančič, Maksim Strašek, Klemen Potočnik in Marin Kladošek. Isto fantje so si v štafeti 4x200 m pritekli še srebrna odličja. Ahac pa je bron osvojil tudi v teku na 200 m. V metanju vortexa si je srebro priborila Lara Ribič. Medaljo istega leska pa si je na 600 m prigarala Ana Kramberger.
medalje_radovljica_680

Slovenske Konjice, 30. 9. 2018
V Slovenskih Konjicah so izpeljali 6. Konjiški maraton, na njem pa so nastopili tudi številni naši atleti. V glavnem teku dneva malem maratonu je med ženskami ponovno blestela Helena Javornik, saj si je z odličnim tekom priborila vrhunsko 2. mesto.

Ostali naši so nastopili na 10 km razdalji. V mednarodni konkurenci se je najvišje uvrstil Severino Ogrizek, ki je zasedel 9. mesto. Kot štirinajsti je v cilj pritekel Vito Kunstek. Na 21. mesto je pritekel Branko Kmetič, samo mesto slabši je bil Adriano Nemec. Aleš Šelih je zasedel 24. mesto, Miha Kveder pa 29. mesto. Ta razdalja je štela tudi za državno prvenstvo. Vito je zasedel 9. mesto, od 11. do 13. mesta so se zvrstili Branko, Adriano in Aleš, Miha pa je osvojil 17. mesto. 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in