Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 171 - 175 od 911 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Maribor, 23. 11. 2018
V tisk je šel društveni koledar za leto 2019. Glede na pretekla leta smo naredili veliko spremembo in za vsako skupino pripravili svoj koledar. Kako boste na koledarju izgledali v prihodnjem letu, si oglejte v nadaljevanju novice.

Za povečavo kliknite na izbrano fotografijo.
Maribor, 20. 11. 2018
miss_sporta

Pred dnevi so objavili 12 finalist letošnjega izbora za ''Miss Športa 2018''. Na tokratnem spisku je tudi naša članica, 18. letna Mojca Haberman. V kolikor ji želite pomagati do čim višje uvrstitve, ji lahko vsak dan do 1. decembra oddate svoj glas. Glasovanje lahko opravite na tej povezavi. Našo bivšo atletinjo najdete pod zaporedno številko 4. Kako uspešno boste oddajali glasove bo znano v nedeljo 2. decembra, ko bo izveden Finalni izbor.

Mojca, ki je doma iz Vuzenice je zelo multi športna oseba. Srednjo šolo je pred štirimi leti pričela obiskovati v Mariboru. Takrat se je na treningih priključila tudi našemu društvu in se zanj tudi registrirala. Kot zelo perspektivna tekačica je v dresu AD Štajerska opravila kar nekaj dobrih nastopov. Vedno je iskala nove izzive in jih našla v potapljanju na vdih. Takrat je tudi zapustila naše mesto ob Dravi in se prepisala na gimnazijo v Ljubljano, saj je bila tako bližje novemu športu, ki jo je popolnoma prevzel. Da gre v primeru naše Mojce zares za vsestransko športnico, je v dokaz tudi njen podvig, ki ga je opravila v začetku meseca septembra. Takrat je v enem dnevu osvojila oba Slovenska Triglava. Za kakšen podvig gre, si lahko pogledate na spodnji povezavi.

2 Triglava - RTV Slovenija
Maribor, 16. 11. 2018
V Želenikih je potekala slovestnost na kateri so podeleili priznaja za najuspešnejše gorske tekače v letu 2018. Med nagrajenci je bila letos tudi naša Špela Gonza.
Med nominiranci za nagrado ''Atlet leta 2018'' v mlajše mladinski kategoriji, ki se podeljuje najuspenješim atletom za nastope v vseh panogah, je bila že pretekli teden na podelitvi v Novem mestu. Tam se ji je nagrada za vsega nekaj točk izmaknila, kljub temu pa smo bili na našo mlado tekačico zelo ponosni, saj se je uvrstila med njaboljših pet v svoji kategoriji.

Svoj nesporen talent in veliko kvaliteto pa je letos pokazala v nastopih v gorskih tekih. Čeprav je zaradi tekmovanja na stezi izpustila prvi del sezone je v drugi polovici tekmovalnega leta zbrala dovolj točk, da je slavila v seštevku Slovenskega pokala med mladinkami.

Naši mladi atletinji ob tej priložnosti še enkrat čestitamo za zelo uspešno sezono 2018!
Sgonico, Athen, 11. 11. 2018
V bližini Trsta, natančneje v mestecu Sgonico, so izpeljali že 44. Carsolina Cross. Gre za nega najmočnejših tekmovanj v kros teku v naši okolici. Na letošnji izvedbi se je med mladinkami na 4 km razdalji preizkusila tudi naša Špela Gonza in ponovno navdušila. Progo je pretekla v času 13:36 in zasedla vrhunsko 15. mesto.

Atletska zveza Slovenije je to tekmovanje izbrala tudi za izbirno za nastop na Evropskem prvenstvu v krosu, ki bo meseca decembra na Nizozemskem. Zato upamo, da bodo odgovorni na naši zvezi tek naše atletinje prepoznali kot dovolj kvaliteten, da jo uvrstijo v Slovensko reprezentanco. Nastop na tako velikem tekmovanju bi bil še en dokaz kvalitete naše mlade tekačice.

V prestolnici Grčije pa se je odvijal eden večjih evropskih maratonov. Na njem je nastopila tudi naša Helena Javornik in se ponovno zelo izkazala. Dobrih 42 km po ulicah Aten je pretekla v času 3:09,47 in v močni mednarodni konkurenci zasedla odlično 13. mesto. V svoji starostni kategoriji nad 50 let je najbližjo zasledovalko prehitela za več kot 20 minut in se tako prigarala zanesljivo 1. mesto.
Zagreb, Celje, 4. 11. 2018
Naši tekmovalci so se ta vikend udeležili treh tekmovanj in na vseh dosegli lepe uspehe.

V prestolnici Hrvaške je v soboto potekalo Odprto prvenstvo Hrvaške v hitri hoji, na katerem je med pionirkami U14 na razdalji 2 km nastopila tudi naša mlada šampionika Tamara Reicht. Progo je zmogla v času 10,45 in najbljižjo zasledovalko prehitela za več kot minuto in pol, ter si prihodila novo mednarodno zmago.

V nedeljo je v Celju potekal 8. Vege tek, na katerem so se tekači pomeri na razdaljah 6,2 km in 11,1 km. Na karjši razdalji med moškimi je odlično nastopil Miha Kveder, ki je zasedel 2. mesto. V konkurenci žensk pa si je Klara Nemec pritekla 4. mesto. Na daljši progi se je z 2. mestom med moškimi izkazal Leon Bedrač. Uspšena pa je bila med žesnkami tudi Andreja Godec, ki je stopila na tretjo stopničko zmagovalnega odra.

V nedeljo zvečer pa je po ulicah Zagreba potekal 7. Zagrebački nočni cener, na katerem je odlično tekel Mitja Krevs. Razdaljo 10 km je pretekel v času 31:17 in slavil novo zanesljivo zmago, saj je vse zasledovalce premagal za dve minuti in več.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in