Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 161 - 165 od 908 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Zagreb, 22. 12. 2018
V Zagrebu je ob njihovem največjem trgovskem centru potekala 1. Westgate Božićna utrka, na kateri se je močna mednarodna konkurenca pomerila na razdalji 5 km. Med nastopajočimi so bili tudi naši tekači.

V konkurenci žensk si je visoko 9. mesto pritekla Andreja Godec, ki je v svoji starostni kategoriji od 40 do 49 let slavila zmaga. Na 31. mesto se je uvrstila Klara Nemec, ki je v kategoriji od 20 do 29 let zasedla 10. mesto. Med moškimi pa je Miha Kveder zasedel 14. mesto, v starostni kategoriji od 20 do 29 let pa je končal na 6. mestu. 
Debeli rtič, 13. 12. 2018
priprave_skupina_680

Slovenska obala, natančneje Debeli rtič z okolico in atletski stadion v Kopru, sta že nekaj zadnjih let stalna decembrska baza naših atletov. Odlični pogoji za izvedbo treningov, so glavni razlog, da se vsako leto v velikem številu vračamo.

Tudi letošnjih priprav se udeležuje lepo število mladih atletov. Do sedaj nam je šlo na roke tudi vreme, saj so dnevne temperature ob prijetnem zgodnje zimskem soncu, za to obdobje leta zelo visoke. Treningi potekajo po planu, razen utrujenosti atleti drugih težav nimajo. Do konca tedna jih čaka še nekaj napornih treningov, ki pa bodo opravljeni z lahkoto, saj je motivacija pred prvimi tekmovanji, ki bodo sledila takoj po novem letu, na zelo visokem nivoju. 
Tilburg, 9. 12. 2018
V Tilburgu na Nizozemskem je potekalo Evropsko prvenstvo v krosu, na katerem je v kategoriji mladink barve Slovenije zastopala tudi naša Špela Gonza.

Naša mlada tekmovalka je na prizorišče prvenstva prispela že v petek. Že takrat je bil jug Nizozemske zavit v oblake iz katerih je padal močan dež. Ogled proge je pokazal, da razmere ne bodo lahke, saj je bilo tekmovališče zelo razmočeno in blatno. Ker dež ni ponehal vse do pričetka tekmovanja so bile razmere še težje in kot takšne nov velik izziv za našo mlado šampionko.

Čeprav je naša Špela dve leti mlajša od večine konkurentk in v takšnih razmerah še ni tekmovala, se je na progo podala zelo hrabro. Po prvem krogu, oziroma na vmesnem času na 1500 m je za vodilno zaostajala dobrih 20 sekund in bila v zelo dobrem položaju za končno visoko uvrstitev. Žal so bile razmere tokrat za našo atletinjo prezahtevne in je kmalu odstopila.

Kljub temu da Špeli tokrat ni šlo vse po načrtih, ji je potrebno čestitati že za uvrstitev v reprezentanco, nove izkušnje pa ji bodo zagotovo v pomoč v nadaljevanju njene atletske poti.
Velenje, 9. 12. 2018
V Velenju je potekal 14. Štafetni tek Sv. Barbare, na katerem mora vsak od štirih članov kolikor šteje ekipa preteči 3250 m, kolikor meri sprehajalna pot okrog Škalskega jezera. Vsaka ekipa mora torej preteči 13 km, v njej pa mora biti vsaj ena ženska. Na tekmovanju so nastopili tudi naši tekači, ki so tokrat tekli v različnih ekipah

Ekipa v kateri sta nastopila Andreja Godec in Miha Kveder je svoje delo opravila odlično in v absolutni kategoriji zasedla 3. mesto. Ekipa katere člana sta bila Klara Nemec in Zdenko Mraz, se je med 53 ekipami uvrstila na visoko 15. mesto. Na zelo lepo 24. mesto pa se je uvrstila ekipa v kateri sta bila naša Barbara Radoš in Rajko Zupančič.

Organizatorji so ekipa razvrstili tudi po starostnih kategorijah in sicer po seštevku let vseh v ekipi. Ekipa v kateri sta tekla Andreja in Miha, se je v kategoriji od 120 do 159 let zavihtela na sam vrh. Klara in Zdenko sta v isti kategoriji s svojo ekipo posegla po 6. mestu. Barbara in Rajko pa sta sodelovala v najstarejši kategoriji nad 200 let in pripomogla svoji ekipi do odličnega 3. mesta.
Maribor, 7. 12. 2018
Danes  je zgodaj zjutraj, je preko Zagrebškega letališča, naša Šela Gonza odpotovala v Tilburg na Nizozemsko. Tam bo v nedeljo 9. decembra potekalo Evropsko prvenstvo v krosu. Naša uspešna tekačica bo nastopila v konkurenci mladink, ki bodo tekle na razdalji 4,3 km.

spela_EP_kros_680

Za Špelo je zelo uspešno leto. Sicer je najprej neuspešno lovila normo za Evropsko prvenstvo za mlajše mladince. Kljub temu je bila z napredkom in krepko popravljenim osebnim rekordom v disciplini 1500 m, zelo zadovoljna. Dobra sekunda, ki ji je ločila od norme je bila hitro pozabljena, saj so jo v nadaljevanju sezone čakali že novi izzivi. Najprej je presenetila vso domačo konkurenco in zmagala na Državnem prvenstvu v gorskih tekih. S tem si je priborila nastop na Svetovnem prvenstvu v Andori, ki ga je končala na odličnem 26. mestu. Ob koncu tako uspešnega leta, pa si je z odličnim nastopom na izbirnem krosu v italijanskem mestecu Sgonico, pritekla še eno nagrado, nastop na največjem Evropskem kros tekmovanju!

Naši mladi atletinji še enkrat čestitamo za uvrstitev v reprezentanco Slovenije in ji želimo uspešen nastop na Nizozemskem. 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in