Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 151 - 155 od 886 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Ljubljana, 28. 10. 2018
Največji praznik teka v Sloveniji, že 23. Ljubljanski maraton je ponovno postregel s presežki. Novi rekordni znamki, tako pri moških, kot tudi pri ženskah na maratonski razdalji, ter kar 26.000 tekačev, so zgovorni pokazatelji v kako kakovostno tekmovanje je zrastel naš največji maraton. Zato nas toliko bolj veseli, da so pomembno in vidno vlogo na takšni prireditvi imeli tudi naši člani.
Leoben, 21. 10. 2018
V Leobnu v Avstriji je potekalo Odprto prvenstvo Štajerske v cestnem teku na 10 km. Na njem sta svojo pripravljenost pred nastopom na Prvenstvu Slovenije v malem maratonu, ki bo v nedeljo v Ljubljani, preverila naša odlična maratonca Helena Javornik in Mitja Krevs.

Helna je 10 km progo pretekla v času 41:09,04 in se v mednarodni konkurenci uvrstila na odlično 5. mesto. Mitja pa je s progo opravil v času 31:15,18 in bil neulovljiv za vso konkurenco. Glede na tokratna njuna vrhunska nastopa, bosta oba naša velika aduta za visoka mesta na največjem tekaškem prazniku, ki v Ljubljani sledi v prihajajočem vikendu.
Zagreb, Graz, 14. 10. 2018
Danes sta v naši bližini potekala dva večja maratona, na katerih so nastopili tudi naši tekači in se s svojimi odličnimi nastopi zelo izkazali.

V Zagrebu je potekal že 27. Zagrebški maraton, na katerem se je na dobrih 21 km preizkusil Adriano Nemec. V cilj je pritekel v času 1:18,49 in v absolutni konkurenci zasedel 14. mesto. V svoji starostni kategoriji nad 35 let pa se je zavihtel na najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

V Grazu je potekala 25. izvedba Graškega maratona, na katerem sta svoj krstni nastop na dolžini malega maratona opravila naša mladinca Maruša Sernc in Filip Križnik. Maruša je ciljno črto prečkala v času 1:39,33 in v absolutni ženski konkurenci zasedla 63. mesto, med mladinkami pa je osvojila vrhunsko 3. mesto. Filip je svoj krstni polovični maraton pretekel v času 1:38,56 in v absolutni konkurenci moških zasedel 468. mesto, med mladinci pa zelo visoko 10. mesto. 
Maribor, 13. 10. 2018
Čudovito toplo jesensko sonce je naš Maribor ogrelo na prijetnih 20 stopinj in tako ustvarilo idealne pogoje za izvedbo že 52. Krosa občinskih reprezentanc. V vzorni organizaciji našega društva so se v različnih starostnih kategorijah, tekači iz številnih Slovenskih občin borili za naziv najbolj tekaške občine. V zelo razburljivem in vse do zadnjega teka izenačenem boju se je zelo izkazala tudi združena Mariborska ekipa, ki si je na domačem prizorišču veselila visokega 3. mesta.

Po tekmovanju smo bili kot organizatorji lahko zelo ponosni tudi na naše tekače, ko so se v svojih kategorijah zelo izkazali in ekipi našega mesta priborili veliko število točk, ter se kar šest krat povzeli na zmagovalni oder. Zmage sta se veselili Petja Klojčnik v kategoriji starejših pionirk B, ki so tekle na 1000 m in Špela Gonza, ki je bila najhitrejša med mlajšimi mladinkami, ki so prav tako morale preteči 1000 m. Drugih mest so se veselili Ahac Zupančič, ki je tekmoval v kategoriji mlajših pionirjev A na 1000 m, Vanesa Lobenwein, ki je odlično tekla na 1000 m med starejšimi pionirkami A, ter Ines Matjaž, ki je med članicami morala preteči 3000 m. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa se je povzpela Klara Kaiser, ki je tekla na 1000 m med mlajšimi mladinkami.

Ostali naši tekači so tokrat kljub odličnim tekom dosegli uvrstitve pod zmagovalnimi stopničkami, so pa naši ekipi kljub temu prispevali številne točke in pripomogli, da so posamezne Mariborske ekipe po kategorijah velikokrat povzpele na zmagovalni oder. Tako je ekipa Maribora osvojila kar dve zmagi, tri druga mesta, ter štiri bronaste plakete za ekipno uvrstitev.

Vsi ti odlični nastopi Mariborskih tekačev so pripomogli k vseekipni uvrstitvi na odlično 3. mesto. Za lažjo predstavo kako je tekmovanje potekalo, pa smo vam na spodnjih povezavah pripravili rezultate in fotogalerijo s tekmovanja. 

REZULTATI

FOTOGALERIJA
Maribor, Velenje, 11. 10. 2018
Včeraj je v Mariboru potekalo Ekipno prvenstvo Slovenije v atletiji za dijake in dijakinje, danes pa v Velenju še Ekipno prvenstvo Slovenije v atletiki za učence in učenke. Na teh tekmovanjih so za svoje šole, ki so se uspele uvrstiti na finalni tekmovanji, nastopili tudi nekateri naši atleti in z dobrimi nastopi pripomogli k visokim uvrstitvam svojih šol.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in