Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 146 - 150 od 895 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Debeli rtič, 22. 12. 2018
Čeprav je od zaključka priprav minilo že kar nekaj dni, se bo preko ogleda spodaj objavljene fotogalerije, lepo spomniti na vso dogajanje na Slovenski obali.

Kljub težkim in naporinim treningom, so imeli mladi atleti kar nekaj časa tudi za druženje. V spoščenem vzdušju in prečudovitem pozno jesenskem vremenu, so bili vsi načrtovani treningi opravljeni. kako pridni in marljivi so bili naši mladi bodoči asi, pa se bo že kmalu videlo, saj jih prva tekmovanja čakajo že takoj po novem letu.

FOTOGALERIJA
Maribor, 22. 12. 2018
Ulice našega prečudovitega mesta ob Dravi, so danes ponovno preplavili tekači, ki so sodelovali na 2. Božičkovem teku. Kot se spodobi za takšno prireditev, je bila večina oblečenih v božična oblačila. Na 7 km dolgi progi so sodelovali tudi naši atleti in v množični konkurenci zasedli lepe uvrstitve.

Med moškimi se je v absolutni konkurenci najbolje odrezal David Rihtarič, ki je zasedel 4. mesto, v svoji starostni kategoriji od 30 do 39 let pa je slavil zmago. Absolutno je visoko 7. mesto zasedel Severino Ogrizek, ki se je veselil zmage v kategoriji od 40 do 49 let. Deseterico pa je v absolutni kategoriji zaključil naš najmlajši udeleženec Tine Martin Puppis, ki je v najmlajši kategoriji do 29 let zasedel odlično 5. mesto. Med ženskami absolutno je najvišjo uvrstitev med našimi dosegla Ana Gajič, ki je končala na 7. mestu. V kategoriji med 40 in 49 let, pa je zasedla 2. mesto. 
Zagreb, 22. 12. 2018
V Zagrebu je ob njihovem največjem trgovskem centru potekala 1. Westgate Božićna utrka, na kateri se je močna mednarodna konkurenca pomerila na razdalji 5 km. Med nastopajočimi so bili tudi naši tekači.

V konkurenci žensk si je visoko 9. mesto pritekla Andreja Godec, ki je v svoji starostni kategoriji od 40 do 49 let slavila zmaga. Na 31. mesto se je uvrstila Klara Nemec, ki je v kategoriji od 20 do 29 let zasedla 10. mesto. Med moškimi pa je Miha Kveder zasedel 14. mesto, v starostni kategoriji od 20 do 29 let pa je končal na 6. mestu. 
Debeli rtič, 13. 12. 2018
priprave_skupina_680

Slovenska obala, natančneje Debeli rtič z okolico in atletski stadion v Kopru, sta že nekaj zadnjih let stalna decembrska baza naših atletov. Odlični pogoji za izvedbo treningov, so glavni razlog, da se vsako leto v velikem številu vračamo.

Tudi letošnjih priprav se udeležuje lepo število mladih atletov. Do sedaj nam je šlo na roke tudi vreme, saj so dnevne temperature ob prijetnem zgodnje zimskem soncu, za to obdobje leta zelo visoke. Treningi potekajo po planu, razen utrujenosti atleti drugih težav nimajo. Do konca tedna jih čaka še nekaj napornih treningov, ki pa bodo opravljeni z lahkoto, saj je motivacija pred prvimi tekmovanji, ki bodo sledila takoj po novem letu, na zelo visokem nivoju. 
Tilburg, 9. 12. 2018
V Tilburgu na Nizozemskem je potekalo Evropsko prvenstvo v krosu, na katerem je v kategoriji mladink barve Slovenije zastopala tudi naša Špela Gonza.

Naša mlada tekmovalka je na prizorišče prvenstva prispela že v petek. Že takrat je bil jug Nizozemske zavit v oblake iz katerih je padal močan dež. Ogled proge je pokazal, da razmere ne bodo lahke, saj je bilo tekmovališče zelo razmočeno in blatno. Ker dež ni ponehal vse do pričetka tekmovanja so bile razmere še težje in kot takšne nov velik izziv za našo mlado šampionko.

Čeprav je naša Špela dve leti mlajša od večine konkurentk in v takšnih razmerah še ni tekmovala, se je na progo podala zelo hrabro. Po prvem krogu, oziroma na vmesnem času na 1500 m je za vodilno zaostajala dobrih 20 sekund in bila v zelo dobrem položaju za končno visoko uvrstitev. Žal so bile razmere tokrat za našo atletinjo prezahtevne in je kmalu odstopila.

Kljub temu da Špeli tokrat ni šlo vse po načrtih, ji je potrebno čestitati že za uvrstitev v reprezentanco, nove izkušnje pa ji bodo zagotovo v pomoč v nadaljevanju njene atletske poti.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in