Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 126 - 130 od 895 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
Ptuj, 24. 2. 2019
Na Ptuju so danes izpeljali prvo letošnje prvenstveno tekmovanje na prostem in sicer Zimsko prvenstvo v metih v mlajše mladinski in članski kategoriji. Na tekmovanju so nastopili tudi štirje naši atleti in navdušili z visokimi uvrstitvami in novimi osebni rekordi.

V kategoriji članic je v metu kopja nastopila Nika Boštjančič. Njeno 600 g orodje je najdlje poletelo do 30,57 m in se s tem dosežkom uvrstila na visoko 5. mesto. Med mlajšimi mladinkami, ki so metale 500 g težko kopje sta nastopili dve naši atletinji. Alini Herman je kopje poletelo kar 30,50 m daleč in je zasedla odlično 4. mesto. Točno meter manj, torej 29,50 m je kopje vrgla Eva Zorenč. Sta rezultat pa jo je uvrstil na visoko 6. mesto.

V konkurenci mlajših mladincev je barve naše društva zastopal Gašper Drev. Najprej se je preizkusil v metu diska, ki v tej kategoriji tehta 1,5 kg. Njegov nedaljši met je meril 31,93, na tem tekmovanju pa je zadostovalo za uvrstitev na 5. mesto. Kasneje se je preizkusil še v metu kopja. Orodje teže 700 g je najdlje poletelo do dolžine 38,04 m. S tem dosežkom si je primetal odlično 4. mesto.
Verona, 18. 2. 2019
V nedeljo je v prečudovitem starem mestu Verona na severu Italije, potekala tekaška prireditev, katere glavni dogodek je bil tek na razdalji malega maratona. V glavnem teku dneva je nastopilo več kot 6000 ljubiteljev teka, med katerimi je bilo kar deset naših rekreativnih tekačev, ki vadijo pod vodstvom najuspešnejšega maratonskega para, naše maratonke Helene Javornik in njenega moža in trenerja Boruta Podgornika.
Dunaj, 16. 2. 2019
Na Dunaju je potekalo Odprto prvenstvo Avstrije na katerem je v hoji na 3000 m odlično nastopila tudi naša mlada šampionka Tamara Reicht.

Na tekmovanju so nastopale tekmovalke iz kar šestih držav. V absolutni konkurenci je naša mlada atletinja zasedla visoko 8. mesto. Med pionirkami U16 pa je bila daleč najhitrejša. Ker 15 dvoranskih krogov je zmogla v izjemnem času 16:36,9 in krepko izboljšala najboljšo državno znamko v kategoriji pionirk U16 in v kategoriji mlajših mladink.
Češča vas, 16. 2. 2019
V Novem mestu, oziroma Češči vasi so priredili še Prvenstvo Slovenije v dvorani za mladince in mladinke. Na tekmovanju so naše društvo zastopali trije tekmovalci. Kljub koncu dvoranske sezone so prikazali odlično pripravljenost in nas razveselili z odličnimi dosežki.

Med mladinci je v teku na 60 m odlično šprintal Vid Ules. V svoji predtekmovalni skupini je zasedel 3. mesto in s časom 7,41 ponovno izboljšal osebni rekord. S tem dosežkom je zasedel končno 12. mesto.

V kategoriji mladink sta nas v teku na 1500 m zastopali dve tekmovalki. Kljub naporni dvoranski sezoni sta v zadnjem teku letošnje zime obe teki odlično. Špela Gonza je v cilj pritekla v času 4:53,36 in si s 3. mestom pritekla novo medaljo z državnih prvenstev in še enkrat dokazala, da je trenutno ena najperspektivnejših športnikov mesta pod Pohorjem.  Naša najmlajša predstavnica Vanesa Lobenwein je tokrat dosegla čas 5:10,28 in končala na 10. mestu. Kljub temu, da se ji tokrat ni izšlo po njenih željah, je za našo mlado atletinjo odlično tekmovalno obdobje v katerem si je pritekla osebni rekord, medaljo na prvenstvu mlajših mladincev, ter nastopila na Balkanskem prvenstvu za mladince.
Carigrad, 10. 2. 2019
Turški Carigrad je bil prizorišče 3. Balkanskega prvenstva v dvorani za mladince in mladinke. Tekmovanje smo z zanimanjem spremljali tudi mi, saj sta barve Slovenije v teku na 1500 m zastopali naši Špela Gonza in Vanesa Lobenwein.

Špela je na tokratnem tekmovanju odtekla svoj najhitrejši dvoranski tek na tej razdalji in dokazala, da je bila na najpomembnejšem tekmovanju v najboljši formi. Z odtečenim rezultatom, ki je znašal 4:51,65 je zasedla odlično 7. mesto. Mladi Vanesi pa je na tekmovanje služilo predvsem kot dodatna izkušnja, ki je prepotrebna pri njenem nadaljnjem atletskem razvoju. Na svojem prvem tovrstnem večjem tekmovanju je tekla zelo hrabro in s časom 5:03,01 v cilj pritekla kot deveta.

Obema atletinjama čestitamo za njuna nastopa in želimo še več uspeha v nadaljevanju sezone.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in