Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 121 - 125 od 895 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
Slovenska Bistrica, 16. 3. 2019
Atletska dvorana v Slovenski Bistrici je bila danes prizorišče še zadnjega letošnjega dvoranskega tekmovanja. Za naslove najboljših V Sloveniji so se v mnogoboju pomerili pionirji U12. Na tekmovanju sta barve našega društva zastopali dve mladi atletinji.

Mlade tekmovalke so se pomerije v teku na 60 m, skoku v daljino, suvanju 2 kg težke žoge in teku na 300 m. Maša Podgornik je po vseh odlično opravljenih disciplinah zbrala 1677 točk in za samo 32 točk zgrešila uvrstitev na zmagovalni oder. Za vrhunsko 4. mesto je morala šprint preteči v času 9,64, skočiti 386 cm daleč, medicinko suniti do dolžine 7,43 m in dolgi tek opraviti v 53,38 sekund. Na 37. mesto se je s 1072 točkami uvrstila Neža Trstenjak. Po posameznih disciplinah je dosegla sledeče dosežke 60 m 10,15, daljina 337 cm, medicinka 5,06 m in 300 m 1:03,71.

Tekmovanje je štelo tudi za ekipne dosežke. Skupni zbir naših mladih atletinj je danes zadoščal za odlično 5. mesto, za kar jima iskreno čestitamo. 
Domžale, 16. 3. 2019
V Domžalah so danes organizirali Zimsko prvenstvo Slovenije v dolgih metih v pionirski in mladinski kategoriji. V prav prijetnih temperaturah in sončnem vremenu, so na tekmovanju nastopili tudi štirje naši atleti in se zelo izkazali.

V disciplini met diska je med mladinci nastopil Gašper Drev. Naš metalski šampion, ki je še lani tekmoval v kategoriji pionirjev, se je tokrat pomeri tudi s tri leta starejšimi atleti. Njegovo 1,75 kg težko orodje je najdlje poletelo v četrti seriji, ko je pristalo pri 34,04 m. S tem dosežkom je popravil svoj osebni rekord in tokrat zasedel visoko 6. mesto.  

V kategoriji mladink je v metu kopja teže 600 g nastopila Nika Boštjančič. Z današnjimi meti ni bila najbolj zadovoljna, kljub temu, pa je njen najdaljši met meril kar 28,27 m, kar je pomenilo, da je zasedla odlično 5. mesto.

Med pionirkami, ki so metale 400 g težka kopja, sta nastopili dve naši atletinji. Odlično je danes nastopila Eva Zorenč, ki je z dosežkom iz četrte serije, ko je njeno orodje poletelo kar 35,42 m, krepko izboljšala osebni rekord. Za nagrado za dolge mete, pa so ji na svečani podelitvi okrog vratu obesili srebrno odličje. Druga naša predstavnica Alina Herman je kopje najdlje vrgla v drugi seriji. Takrat se je kopje zapičilo pri dolžini 28,03 m, s tem rezultatom pa je tekmovanje končala na 6. mestu.

Vsem našim atletom čestitamo za njihove današnje dosežke in jim želimo čim uspešnejšo letošnjo tekmovalno sezono. 
Debeli rtič, 15. 3. 2019
Tri naše mlade atletinje so se s trenerko Majo Bezjak v tem tednu odpravile na priprave na Slovensko obalo. V odličnih pogojih na Debelem rtiču in Kopru bodo poizkusile narediti vse predvidene treninge, ki jim bodo pomagali, do še boljše priprave kot so jo prikazale v pravkar končani odlični zimski sezoni.

Za našimi atletinjami je zelo uspešno zimsko tekmovalno obdobje. Najizkušenejša Špela Gonza je v teku na 3000 m odtekla osebni rekord, zmagala na velikem mladinskem mednarodnem mitingu v Bratislavi, višek sezone pa je bil nastop na Balkanskem dvoranskem prvenstvu za mladince, kjer si je v disciplini 1500 m pritekla visoko 7. mesto. Vanesa Lobenwein je v letošnjem letu prestopila v kategorijo mlajših mladink, ter se v novi starostni kategoriji takoj izkazala. Z novim osebnim rekordom na 1500 m si je pritekla srebrno medaljo na državnem prvenstvu. Z odličnimi teki pa si prislužila nagrado v obliki nastopa na Balkanskem dvoranskem prvenstvu za mladince, kjer je v teku na 1500 m zasedla 9. mesto. Na pripravah pa formo pili tudi šprinterka Nadja Rudolf. Kljub bolezni je naša atletinja zelo dobro nastopila na dvoranskih tekmovanjih, saj se je zelo približala osebnim rekordom na 200 m in 300 m. Ti dosežki so ji zagotovo velika vzpodbuda za še večje garanje v tem pripravljanjem obdobju.

Našim perspektivnim atletinjam želimo nemoteno izvedbo vseh zastavljenih treningov, ter uspešno poletno tekmovalno sezono. 
Maribor, 9. 3. 2019
Za nami je še eno uspešno izpeljano tekmovanje za naše najmlajše atlete, ki trenirajo pod budnim vodstvom naših trenerjev in vaditeljev v Atletski šoli Štajerska. Kot je v navadi v zadnjih letih jim družbo delajo otroci, ki trenirajo v Športnem društvu Corrida, katerega vodja je nekdaj najhitrejša Slovenka, naša super šprinterka Sabina Veit.

malcki1_680

Več kot 100 otrok je je na letošnjem Zimskem peteroboju v dvorani Tabor preizkusilo v letečem šprintu na 20 metrov, skoku v daljino iz mesta, metanju vortexa v tarče, premagovanju oviraškega poligona in v dolgem teku z nabiranjem žogic. Mladi atleti so pokazali veliko znanja in spretnosti, ki so si ga pridobili z marljivim delom na zimskih treningih po telovadnicah. Za svoje odlične nastope, pa so bili ob bučnih aplavzih gledalcev, nagrajeni še s spominsko medaljo in slastnim jabolkom.

Čeprav rezultati na tovrstnih tekmovanjih niso najpomembnejši, vam ji objavljamo na TEJ POVEZAVI.
Maribor, 2. 3. 2019
V delu pripravljalne sezone, ko naši atleti ne tekmujejo, se za popestritev težkih treningov udeležijo najrazličnejših tekmovanj. Eno takšnih so pripravili v Športnem in regeneracijskem centru Medeya. V prostorih našega pokrovitelja so izpeljali 3. Burpee izziv, ki je izgledal takole, da je moral vsak nastopajoči v 5 minutah opraviti čim več vojaških poskokov ali tako imenovanih Burpeejev.

Z zelo zahtevnim izzivom so odlično opravile tri naše članice. Enako število poskokov kot zmagovalka je opravila Mateja Mlinar in se z zavidljivim dosežkom 74 zasedla 2. mesto. Na 3. mesto se je uvrstila Dorotea Rebernik, ki je v predpisanem času opravila 67 poskokov. Laura Stauber pa je uspela opraviti 60 poskokov kar jo je uvrstilo na visoko 8. mesto.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in