Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 116 - 120 od 895 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
Sv. Primož, Šmartinsko jezero, Ormož, 31. 3. 2019
Za našimi atleti je še en blesteči tekmovalni vikend.

Že v soboto se je na prvi letošnji tekmi za Pokal Slovenije v gorskih tekih preizkusila mlada Špela Gonza. V teku na Sveti Primož, na katerem tekači štartajo v kraju Strahovica pri Kamniku in končajo pri cerkvici na hribu Sveti Primož, se na 3,5 km dolgi progi povzpnejo za 380 m. Naša mlada atletinja, ki se je tej zahtevni disciplini bolj posvetila šele lani je zanesljivo odpravila vso žensko konkurenco in zmagala tako med članicami, kot seveda tudi med mladinkami.  

V nedeljo je pri Celju potekal 8. Velikonočni tek okrog Šmartinskega jezera. Tekači so se na njem pomerili na dveh razdaljah in sicer na 12 in 4,4 km. Na daljši razdalji je med ženskami izstopala Renata Vetrih, ki si je z lepo prednostjo pritekla novo zmago. Na krajši razdalji se je z odličnim 2. mestom izkazala Andreja Godec, njen uspeh pa je s 6. mestom dopolnila Klara Nemec. Med moškimi na isti razdalji je odlično tekel Miha Kveder, ki se je ob vstopu v cilj veselil uvrstitve na 3. mesto.

Najštevilčnejša prireditev tega vikenda pa je potekala v Ormožu, kjer so organizirali že 18. Ormoški maraton. Glavni tek prireditve je seveda nastop na dolžini malega maratona. V konkurenci žensk se je izkazala Ines Matjaž in si pritekla vrhunsko 2. mesto. Nič slabša pa ni bila Ana Gajič, ki je v cilj pritekla tik za njo in se na svečani podelitvi povzpela na najnižjo stopničko zmagovalnega odra. V konkurenci moških je dobro tekel Branko Kmetič in si pritekel visoko 4. mesto. Na razdalji 10 km je zelo dobro nastopil Robert Matjaž, ki je zasedel 5. mesto. Enega predstavnika pa smo imeli tudi v otroških tekih. Med letniki 2012 in mlajšimi se je na razdalji 150 m preizkusil Nik Matjaž in v cilj prišprintal kot tretji. 
Debeli rtič - Koper, 28. 3. 2019
Od začetka tega tedna je skupinica petih naših mladih atletov nastanjena v Mladinskem zdravilišču in letovišču na Debelem rtiču. Zdravilišče z bližnjo okolico, ter atletski stadion v Kopru, ponujajo idelane pogoje za atletske priprave in so v zadnjih letih že naša stalna pripravljalna baza.
 
Atlete Niko Boštjančič, Gašperja Dreva, Evo Heinrih, Klaro Kaiser in Valentina Vidoviča že od prvega dne greje toplo primorsko sonce in jim tako zelo olajša vse naporne treninge. Treningi trenutno potekajo po načrtih. Dobro vzdušje in motiviranost za delo pa preprečujejo, da bi jih utrujenost preveč ovirala pri izvedbi vseh zastavljenih nalog.

Do konca priprav jih čaka še nekaj napornih treningov, ki se bodo v naslednjih mesecih zagotovo poznali pri postavljanju novih osebnih mejnikov. Zato jim želimo, da do konca tedna zdržijo vse napore in v novo tekmovalno sezono vstopijo maksimalno pripravljeni.
Dudince, Poreč, 24. 3. 2019
Naša mlada uspešna tekmovalka v hitri hoji Tamara Reicht, je včeraj v Dudincah na Slovaškem nastopila na enem največjih tekmovanj za hitrohodaše v Evropi. Svoj nastop na 3000 m med pionirkami U16 je pričela zelo odločno in v močni mednarodni konkurenci držala stik z vodilnimi. Žal so se jih že v ogrevanju pojavile bolečine v hrbtu, ki so se med nastopom samo še povečale in bile razlog, da je morala odstopiti, ter je tako ostala brez uvrstitve.

V Poreču pa sta Ana Gajič in Igor Šalamun nastopila na tekaški prireditvi Plava Laguna Half Marathon. V številčni mednarodni konkurenci sta svojo pripravljenost preizkusila v teku na 10 km. V konkurenci žensk je Ana svoj nastop zaključila na 8. mestu. Igor pa je med moškimi zasedel 26. mesto.
Velenje, 23. 3. 2019
Stezice in travnate površine na Velenjski plaži ob Velenjskem jezeru pri rudarskem mestu Velenje, so bile danes prizorišče Prvenstva Slovenije v krosu za vse kategorije. Na tekmovanju je nastopilo skoraj 400 tekačev, mi pa smo držali pesti za petnajsterico naših atletov, ki so nas ponovno navdušili z odličnimi nastopi in dokazali, da so zelo dobro trenirali, ter, da lahko tudi v tej sezoni od njih pričakujemo lepe dosežke.
Maribor, 17. 3. 2019
Toplo spomladansko sonce je razlog, da se pri nas v Sloveniji in tudi drugod po svetu, odvija največ tekaških prireditev. Čeprav se pomlad uradno še ni pričela, si tekmovanja sledijo ena za drugo, na njih pa pridno, ter tudi zelo uspešno, nastopajo naši tekači. Tako nas že takoj na začetku tekaške sezone razveseljujejo z odličnimi dosežki.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in