Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 111 - 115 od 895 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
Maribor, 24. 4. 2019
Travnate površine Športnega parka Tabor so bile prizorišče Spomladanskega šolskega krosa, na katerem se je za čim višja mesta potegovalo okrog 250 osnovnošolcev iz Maribora in okolice. V lepem sončnem vremenu so mladi tekači prikazali razburljive boje za vsako uvrstitev, zato prav vsem pa čestitamo za njihove dosežke. Na spodnji povezavi vam objavljamo zaenkrat neuradne rezultate.

NEURADNI REZULTATI
Velenje, 18. 4. 2019
V Velenju je potekalo Šolsko prvenstvo Slovenije v krosu, na katerem je svoje šole zastopalo kar nekaj naših atletov.

S tekmovanju so pričeli srednješolci. Med dijakinjami 1. in 2. letnikov, ki so tekle na 1500 m dolgi progi, je odlično tekla Vanesa Lobenwein, ki je sebi in svoji šoli pritekla odlično 5. mesto. Isto razdaljo so morale preteči tudi dijakinje 3. in 4. letnikov. Na visoko 12. mesto je pritekla Klara Kaiser, le mesto za njo pa je ciljno črto prečkala Maruša Sernc. Na 16. mesto se je še uvrstila Laura Stauber. Dijaki so morali preteči razdaljo 2000 m, med 1. in 2. letniki pa je nastopal tudi naš Miha Krambeger. Po smoli na startu, ko se je zapletel v množici in padel, je nadeljeval zelo dobro in se prebil vse do 22. mesta.

Za srednješolci pa so travnate površine ob Velenjskem jezeru zavzeli tekači iz osnovnih šol. Med učenci 8. razredov, ki so tekli na razdalji 1500 m, je zalo dobro tekel Ahac Zupančič, ki je zasedel vrhunsko 5. mesto. Med učenkami istega razreda, pa je na 1000 m ponovno zablestela Eva Zorenč. Od samega začetka se je odločno pognala na pot in zanesljivo premagal vso konkurenco in se veselila naslova šolske državne prvakinje. Zadnji tek dneva pa so opravile učenke 9. razredov, ki so prav tako morale opraviti s progo dolžine 1000 m. Med nastopajočimi je bila tudi naša Petja Klojčnik, ki je v zaključku teka imela največ moči in si pritekla naslov najboljše osnovnošolke v Sloveniji.
Velenje, 13. 4. 2019
Na atletskem stadionu v Velenju so danes organizirali kar dve državni prvenstvi. Za naslove najboljših v naši mali deželi na sončni strani Alp, so se borili tekmovalci v hitri hoji in tekači v dolgih tekih.

Na Prvenstvu Slovenije v hitri hoji je v konkurenci mladincev nastopil Filip Križnik. Svoj nastop na 10.000 m je opravil v času 1:06:31.43 in si prihodil novo zlato medaljo v njegovi uspešni atletski karieri.

V sklopu Prvenstva Slovenije v dolgih tekih je od naših kot prva nastopila Ana Kramberger, ki se je za medalje borila med pionirkami U14 na razdalji 2.000 m. Svoj tek je opravila z odliko in si s časom 7:28.85 priborila naslov vice prvakinje Slovenije. Naslednji je na tekmovalno stezo stopil Jaka Mlakuž, ki je tekmoval med pionirji U14, ki so morali preteči 3.000 m. Naš mladi tekač je tekel odlično. Dolgo časa je bil na pozicijah, ki prinašajo medalje. Žal pa so bili na koncu trije sotekmovalci uspešnejši in je s časom 11:35:05 zasedel še vedno odlično 4. mesto. Sledil je nastop pionirk U16, ki so se pomerile na razdalji 3.000 m. V njem so nastopile kar štiri naše atletinje. Najuspešnejša je bila Eva Zorenč, ki je v cilj pritekla v času 10:56,09 in za svoj trudi prejela bronasto odličje. Na visoko 5. mesto je pritekla Petja Klojčnik, ki je ciljno črto prečkala v času 11:38,83. Le dobri dve sekundi za njo je v cilj pritekla Nika Fajfar, ki je z rezultatom 11:41.37 končala na 6. mestu. Zadnja naša predstavnica Tamara Reicht, pa je žal po pretečenih treh krogih zaradi poškodbe odstopila. Med mlajšimi mladinkami na 5.000 m je zelo dobro tekla Vanesa Lobenwein. S krepko popravljenim osebnim rekordom 19:29.44 si je pritekla odlično 4. mesto. Kod zadnja je na današnjem prvenstvu nastopila Renata Vetrih, ki je tekla med članicami na 10.000 m. Kar 25 stadionskih krogov je pretekla v času 41:17.12 in osvojila 5. mesto. 
Gradiška, Novo mesto, Maribor, Slovenska Bistrica, Bratislava, Dunaj, 7. 4. 2019
Za našimi tekači je še en pester in zelo uspešen tekmovalni vikend.
V soboto so v Bosni in Hercegovini izpeljali 3. Gradiški polmaraton. V glavnem teku prireditve se je na razdalji dobrih 21 km izkazala Simona Cerkovnik, ki je zasedla odlično 4. mesto. Na isti razdalji med moškimi pa se je Miha Kveder zavihtel na 11. mesto. Na razdalji 10 km je najvišjo uvrstitev dosegla Klara Nemec, ki si je pritekla vrhunsko 2. mesto.

Na isti dan se je v Novem mestu izkazala Marija Brumen, ki je nastopila na 20. Novomeškem teku. V absolutni kategoriji je zasedla 20. mesto, v svoji starostni kategoriji nad 55 let, pa se je povzpela na drugo stopničko zmagovalnega odra.

V nedeljo je v Mariboru potekal Tek zdravja. Prireditev so odprli najmlajši atleti, ki so se pomerili na razdaljah 200 m, 400 m in 600 m. Otroški teki niso bili tekmovalne narave, kljub temu, pa so se vsi nastopajoči, med katerimi je bilo ogromno naših mladih članov, zelo trudili, za kar jim iskreno čestitamo. Glavna teka prireditve sta bila tek na 4,4 km in na 10,1 km. Na krajši razdalji so se izkazali naši fantje, ki so zasedli prva tri mesta. Prvi je ciljno črto prečkal Miha Kramberger. Na 2. mesto se je uvrstil Robert Matjaž, na najnižjo stopniško zmagovalnega odra pa se je ponosno povzpel Filip Križnik. Na najdaljšem teku prireditve so naši tekači zasedli dve 2. mesti. Med moškimi je to uspelo Branku Kmetiču, v kategoriji žensk pa je enak uspeh dosegla Ines Matjaž. Odlično pa je tekla tudi Ana Gajič, ki je končala na 7. mestu.

V Slovenki Bistrici so tekači tekli na že 17. Bistriškem teku. Letošnji 10 km tek je bil še posebej množično zaseden, saj je štel tudi za državne naslove med veterani. V absolutni kategoriji med moškimi so se naši tekači zvrstili na mesta od šest do osem. Najhitreje je v cilj pritekel Matevž Schaubach, takoj za njim je ciljno črto prečkal Severino Ogrizek, sledil pa jima je še Mario Vračič. V konkurenci žensk je ponovno blestela Renata Vetrih, ki si je v absolutno konkurenci pritekla 2. mesto. Na tretji stopnički zmagovalnega odra pa ji je družbo delala Andreja Godec. V sklopu Veteranskega državnega prvenstva pa so naši tekači osvojili kar pet medalj. Zmago so se veselili Matevž v kategoriji od 40 do 44 let, ter Mario in Renata v kategoriji od 45 do 49 let. Srebrni odličji pa sta si pritekla Severino in Andreja v kategoriji od 40 do 44 let.

Ceste glavnega mesta Slovaške pa so bile prizorišče Bratislavskega maratona. Na njem se je preizkusil naš Igor Škrinjar in v konkurenci več kot 10.000 tekačev, zasedel lepo 373. mesto.

Najštevilčnejša prireditev tega vikenda pa je bil zagotovo Dunajski maraton. Med več kot 40.000 nastopajočimi sta svojo pripravljenost preizkusila tudi dva naša člana. Oba sta nastopila na razdalji maratona. Marjan Takuš je tek končal na 649. mestu, Blanka Šauperl pa je v konkurenci žensk zasedla 997. mesto.

Vsem našim atletom, tudi tistim, ki jim ta vikend ni uspelo poseči po najvišjih mestih, še enkrat čestitamo za odlične predstave. 
Zreče, 1. 4. 2019
Pred dnevi smo iz občine Zreče prejeli še eno čudovito novico za naše društvo. Tekačica Renata Vetrih je bila v svoji občini izbrana za najboljšo športnico za leto 2018.

Za našo atletinjo je izjemno koledarsko leto 2018. V njem je nastopila na kar 18 tekaških prireditvah in na njih v absolutni ženski kategoriji zabeležila kar devet zmag, sedemkrat se je povzpela na drugo stopničko zmagovalnega odra, na enem tekmovanju je zasedla 3. mesto, ter na enem še 5. mesto. Med najodmevnejšimi dosežki lanskega leta so zagotovo zmaga na 5 km razdalji na Konjiškem maratonu, zmaga na 10 km na Malem maratonu državnosti v Celju in 10,9 km dolgem Nočnem teku v Velenju.

Vsi Renatini odlični nastopi so bili dovoljšen razlog, da jo je strokovna komisija v njeni domači občini, razglasila za najuspešnejšo v lanskem letu.

Ob tej priložnosti naši atletinji čestitamo za izjemen dosežek in ji želimo, da podobne rezultate doseže tudi letos. 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in