Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 106 - 110 od 895 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
Poreč, 29. 4. 2019
Po današnjem dnevu se bodo društvene priprave, ki potekajo v Poreču v hrvaški Istri, prevesile v drugo polovico. Kljub nekoliko slabšemu vremenu, treningi potekajo nemoteno, saj se nas narava vsak dan toliko usmili, da deževje v času treningov preneha. Od jutri dalje pa je vremenska napoved tako veliko boljša, tako, da bodo te težavice hitro pozabljene.
 
Atleti so marljivi in naporne treninge pridno prenašajo. Zvečer se sicer že pozna manjša utrujenost, saj se dom v katerem prenočujemo hitro umiri. Tudi jutranje bujenje pa je iz dneva v dan težje. Ker pa atleti vedo, da so naslednja tekmovanja zelo blizu, so na treningih zelo zavzeti, njihov trud pa bo zagotovo poplačan z novimi osebnimi rekordi in visokimi uvrstitvami.

Na spodnji povezavi vam objavljamo nekaj fotoutrinkov s prvega dela priprav.

FOTOGALERIJA PRIPRAVE POREČ 1. DEL 
Poreč, 29. 4. 2019
Društvene priprave v stalni bazi v Poreču potekajo po predvidenem programu. Čeprav se po napornih treningih utrujenost že pozna, je motiviranost še vedno zelo visoka in zato tudi izvedba treningov precej lažja. Prav zaradi lažje motiviranosti in ugotovitve kakšna je trenutna forma, smo se odločili in se drugi dan priprav udeležili tekmovanja za Kvarnersko ligo, ki so ga organiziral atletski delavci iz Poreča. Tekmovanje je sicer služilo za pregled trenutne pripravljenosti, so pa dosežki pokazali, da je že zdaj pripravljenost na zelo visokem nivoju in da lahko od naših atletov že v začetku spomladanske poletne sezone pričakujemo izvrstne rezultate. Mnogi so namreč dosegli osebne rekorde in nakazali, da so v pripravljenem obdobju dobro trenirali.
Markovci, Čaven, Čakovec, Padova, 28. 4. 2019
Za našimi člani je še en pester tekmovalni vikend. Kot je že v navadi so nas tudi tokrat navduševali z odličnimi nastopi in visokimi uvrstitvami.

V soboto je v Markovcih pri Ptuju potekal 5. Markoton na katerem je na razdalji 5 km tekla Klara Nemec in zasedla 7. mesto. O številu udeležencev pa je bil najbolj zaseden tek na 10 km. V konkurenci žensk se je izkazala Renata Vetrih, ki je ciljno črto prečkala kot prva. Seveda pa je zmago slavila tudi v svoji starostni kategoriji od 40 do 49 let. V absolutni moški konkurenci se je najvišje zavihtel Banko Kmetič, ki je zasedel 5. mesto. V svoji starostni kategoriji od 40 do 49 let pa se je povzpel na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Na absolutno 10. Mesto je pritekel Miha Kveder, ki je v starostni kategoriji 30 do 39 let zasedel 3. mesto. Absolutno je 14. mesto zasedel Jože Čeh. Odlično pa je tekel tudi Tine Martin Puppis, ki si je v absolutni konkurenci pritekel 17. mesto. V svoji starostni kategoriji do 19 let pa je osvojil visoko 3. mesto. V kategoriji od 70 do 79 let si je novo zmago pritekel še Rajko Zupančič.

V nedeljo je naša mlada tekačica v gorskih tekih Špela Gonza nastopila na 6. Čaven vertikal km. Na tekmovanju na katerem so tekači morali preteči 4,4 km, pri tem pa so se od starta v kraju Lokavec do cilja pri cerkvici na vrhu hriba Čaven morali povzpeti za kar 1074 metrov, se je naša atletinja zelo izkazala. V absolutni konkurenci je osvojila vrhunsko 2. mesto, prepričljivo najhitrejša pa je bila med mladinkami.

V Čakovcu na Hrvaškem je danes potekal 3. Polumaraton Zrinski, na katerem je bil naš predstavnik Adriano Nemec. Po odličnem teku je ciljno črto prečkal na 7. mestu.

V prečudovitem starem italijanskem mestu Padova pa so organizirali enega večjih maratonov tega vikenda. Na njem je nastopila tudi naša Simona Cerkovnik in v ženski konkurenci zasedla lepo 57. mesto.  
Poreč, 27. 4. 2019
priprave_porec_skupina_680

Številni naši mladi atleti se od včeraj dalje nahajajo v Poreču na Hrvaškem, kjer v naši stalni bazi potekajo vsakoletne društvene priprave. Po včerajšnem uvodnem treningu, so se za popestritev priprav, danes dopoldne udeležili tekmovanja, ki ga je organiziral lokalni atletski klub. Čeprav je tekmovanje služilo samo kot kontrolno, saj so atleti v fazi zelo težkih treningov, so lahko z današnjimi dosežki zelo zadovoljni.

Natančne rezultate in uvrstitve vam bomo objavili v naslednjih dneh, ko nam bo organizator posredoval uradne rezultate. Si pa lahko že sedaj na spodnji povezavi ogledate fotogalerijo s tekmovanja.
 
Maribor, 24. 4. 2019
Za našimi mladimi atleti je še eno uspešno opravljeno tekmovanje. Številni naši bodoči asi, so se s svojimi vrstniki pomerili na Spomladanskem šolskem krosu in se ovekovečili, s tokrat srečnim številom, trinajstih medalj. Tekaško popoldne v Športnem parku Tabor pa so popestrili tudi naši najmlajši, ki vadijo v skupini Vrtec naše Atletske šole. Čeprav za njih tek ni bil tekmovalne narave, so se vsi zelo potrudili in uspešno končali, za mnoge celo prvo tekmovanje.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in