Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 96 - 100 od 895 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
Zagreb; Ljubljana, Čakovec, Salzburg, 19. 5. 2019
Pomladanski del sezone je v polnem teku in atletska tekmovanja na stadionih in cestah se vrstijo ena za drugo. Na štirih so ta vikend nastopili tudi naši atleti in nas navdušili s številnimi novimi osebnimi rekordi in visokimi uvrstitvami.

V soboto je v glavnem mestu Hrvaške potekal eden močnejših mednarodnih mitingov na katerem je v hoji na 3000 m nastopila naša mlada uspešna atletinja Tamara Reicht. Svojo dobro predstavo je kronala z novim osebnim rekordom, ki sedaj znaša 16:18,48. Kljub svoji mladosti se je odlično spopadla s starejšimi sotekmovalkami in zasedla vrhunsko 2. mesto.

V našem glavnem mestu pa je v soboto potekal Ekipno mladinsko prvenstvo, na katerem sta sodelovali dve naši atletinji. Na 200 m je zelo dobro tekla Nadja Rudolf, ki je s časom 28,80 zasedla 17. mesto. V teku na 3000 m pa smo ponovno videli osebni rekord in visoko uvrstitev naše atletinje. S časom 10:52,88 se je Špela Gonza uvrstila na 2. mesto.

Več naših predstavnikov pa se je v nedeljo udeležilo tekmovanja v Čakovcu na Hrvaškem. V teku na 100 m je Jurij Beber prišprintal v cilj v času 12,01 in se vselil najhitrejšega časa med udeleženci. Hitra je bila na isti razdalji tudi Lara Ribič, ki je s časom 13,68 dosegla drugi čas. Na 2. mesto se je med pionirkami uvrstila tudi Petja Klojčnik, ki je nastopila v teku na 300 m in dosegla odličen osebni rekord, ki sedaj znaša 43,49. V skoku v daljino se je med pionirji predstavil Marin Kladošek. Njegov najdaljši skok je meril 466 cm in ga je uvrstil na 4. mesto. V konkurenci mlajših mladincev je v metu 1,5 kg težkega diska nastopil Gašper Drev. Njegov najdaljši met je meril 38,32 m, kar je pomenilo najdaljšo daljavo na tekmovanju. V isti kategoriji sta se na 1500 m preizkusila Miha Krambeger in Tine Martin Puppis. Miha je v cilj pritekel v času 4:34,79 in zasedel 4. mesto. Tine pa je za 8. mesto potreboval čas 4:46,70. V zadnji disciplini dneva, teku pionirk na 2000 m smo videli še dva osebna rekorda naših predstavnic. Ob zmagi je Eva Zorenč v cilj po petih krogih pritekla v času 7:01,71. Nika Fajfar pa je tekla 7:23,79 in zasedla 7. mesto.

Ulice mesta Salzburga v Avstriji so v nedeljo preplavile množice tekačev, ki so sodelovali na njihovem tekaškem prazniku - Salzburškem maratonu. Na prireditvi je sodeloval tudi Aleš Novak, ki si je med moškimi na razdalji maratona, v močni mednarodni konkurenci, pritekel izvrstno 9. mesto.
Maribor, 18. 5. 2019
Na našem domačem atletskem stadionu v Mariboru je danes potekalo posamično in ekipno Prvenstvo Slovenije v mnogoboju za pionirje in pionirke U12. Med okrog 120 nastopajočimi, ki so morali zelo hitro prešprintati 60 m, kar se da daleč skočiti v daljino, upadi, da bo njihov vortex poletel čim dlje in na koncu preteči še 300 m, so bili tudi naši mladi bodoči asi. Ti so se ponovno izkazali s številnimi novimi osebnimi rekordi in visokimi uvrstitvami. Ob vseh izvrstnih nastopih, pa smo danes še posebej lahko ponosni na dosežke mlade Maše Podgornik, ki je v vseh štirih disciplinah nastopila vrhunsko in postala nova državna prvakinja.
Campulung Moldovenesc, 18. 5. 2019
Mestece Campulung Moldovenesc na severu Romunije je bilo prizorišče Balkanskega prvenstva v gorskih tekih. V ekipo Slovenije se je uvrstila tudi naša Andreja Godec in svoj nastop več kot upravičila. Na dolžini 12 km s 1200 metri višinske razlike je med posameznicami v cilj pritekla na 12. mestu, ter s svojim odličnim nastopom pripomogla, da se je Slovenska ženska ekipa okitila s srebrnimi medaljami.
Radenci, 18. 5. 2019
Druga največja tekaška prireditev pri nas, že 39. maraton Treh src v Radencih, je ponovno navdušil z množično udeležbo in odličnimi nastopi povabljenih tujih atletov in domačimi vrhunskimi in rekreativnimi tekači. Med domačimi udeleženci je bil zagotovo najpomembnejši nastop na razdalji malega maratona, ki je letos v konkurenci članov in članic, ter mladincev in mladink štel za naslove državnih prvakov. Med nekaj več kot 7000 udeleženci na različnih razdaljah so nastopili tudi številni naši člani in z visokimi uvrstitvami dokazali, da so zelo dobro pripravljeni za nastope v letošnji sezoni.

Na razdalji polmaratona se je letos izkazal mladi Filip Križnik, ki je odtekel svoj najhitrejši tek na nekaj več kot 21 km dolgi progi in v sklopu PS med mladinci prvi prečkal ciljno črto.

Na dolžini 5,5 km je med moškimi odlično tekel Robert Matjaž, ki si je pritekel vrhunsko 5. mesto. Lep uvrstitve so dosegli naši predstavniki na razdalji 10 km. Med ženskim si je 4. mesto pritekla Renata Vetrih, tik za njo pa je ciljno črto prečkala Barbara Radoš. Med moškimi pa se je najbolj izkazal Miha Kveder, ki je zasedel izvrstno 7. mesto. V kraljevski disciplini prireditve, teku na razdalji maratona pa sta nas navdušili Sonja Sukič in Marija Brumen, ki sta dobrih 42 km pretekla tako hitro, da  sta se v močni mednarodni konkurenci zavihtela na 5. oziroma 6. mesto. 
Maribor, 15. 5. 2019
Atletski stadion v Športnem parku Tabor je bil danes prizorišče Finalnega posamičnega prvenstva Slovenije v atletiki za srednje šole. Mrzlo, deževno in vetrovno vreme, ki je danes v Mariboru oviralo izvedbo tekmovanja, najboljšim dijakom in dijakinjam, ki so se preko področnih tekmovanj uvrstili na finalno prvenstvo, ni povzročalo velikih težav , tako, da smo lahko spremljali zelo zanimive boje. Med udeleženci so bili tudi naši atleti, ki so sebi in svojim šolam prinesli vidne visoke uvrstitve.

Med dijakinjami je v teku na 1000 m nastopila Vanesa Lobenwein. S svojim letošnjim najhitrejšim tekom, njen čas je znašal 3:16,19, si je pritekla visoko 7. mesto. V konkurenci dijakov je Gašper Drev nastopil v suvanju krogle. Njegov najdaljši današnji sunek 5 kg krogle je meril 14,17 m, kar je pomenilo, da je zasedel vrhunsko 6. mesto. V zadnji disciplini tekmovanja, štafeti 4x100 m, pa sta svojo šolo zastopala Nik Šuštar in Valentin Kocbek Bratina. Z izvrstnim tekom in uspešnimi predajami, je njuna ekipa teka kar sekundo hitreje kot na področnem tekmovanju in si s časom 44,53 prišprintala bronasta odličja.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in