Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 91 - 95 od 895 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
Kranj, 1. 6. 2019
Na atletskem stadionu v Športnem parku v Kranju so izpeljali največji atletski miting za mlajše kategorije v tem delu Evrope. V tej mednarodni množici otrok, so na tradicionalnem Vučkovem memorialu, nastopili tudi nekateri naši mladi atleti in nas ponovno razveselili z odličnimi nastopi.

V kategoriji pionirjev U16 je Klemen Potočnik nastopil v suvanju krogle. Njegov najdaljši sunek 3 kg orodja je meril 8,70 m, kar je našemu atletu zadostovalo za prepričljivo zmago. V isti kategoriji se je v skoku v daljino preizkusil Marin Kladošek. V zadnji seriji mu je uspel najdaljši skok, ki je meril 504 cm, na tokratnem tekmovanju pa je to pomenilo visoko 6. mesto.

V kategoriji pionirjev U12 je v metenju vorteksa blestel Patrik Murko. Najdaljši met je meril kar 44,41 m. S tem dosežkom pa se je povzpel na drugo stopničko zmagovalnega odra. V isti disciplini je nastopil tudi Tomaž Potočnik, ki je ob osvojitvi 24. mesta, vorteks vrgel 25,32 m daleč. Patrik je kasneje nastopil še v teku na 60 m. Ob prehodu ciljne črte so mu časomerilci namerili čas 9,16, kar je pomenilo, da se je uvrstil na 7. mesto. V isti disciplini je nastopil tudi Sven Podvornik, ki pa je imel veliko smole, saj je malce pred ciljem padel in zato s časom 11,84 zasedel 44. mesto. Veliko boljšo uvrstitev je nato dosegel v teku na 200 m. Pol stadionskega kroga je prešprintal v času 31,53 in tekmovanje končal na visokem 9. mestu.

Naša najmlajša predstavnica na tekmovanje pa je bila Eva Podvornik, ki je nastopila v teku na 60 m v kategoriji pionirk U10. Najkrajšo tekmovalno razdaljo je pretekla v času 12,27 in si zagotovila 31. mesto. 
Žalec, 29. 5. 2019
Čeprav je od sobote, ko je v Žalcu potekal Alešev memorial - tekmovanje za mlade atlete, minilo kar nekaj dni, vam uvrstitve naših mladih junakov objavljamo šele danes. Žal organizator uradnih rezultatov ni objavil prej.

Sicer pa ta težava organizatorja ni vplivala na odlične dosežke naših mladih bodočih asov. Vsi, ki so nastopili, so tekmovali odlično in se domov vrnili s kupom odličij. Tako, da bo lepo še enkrat obuditi spomine na njihove izvrstne nastope.

Uvrstitve naših bodočih asov so bole sledeče:
PIONIRJI U14
Zazula Bor 3. mesto 60M, 3. mesto daljina
PIONIRJI U12
Miličevič Niko 3. mesto daljina
Musič Neo 2. mesto 60M, 2. mesto daljina
Podvornik Sven 1. mesto 60M, 2. mesto 600M
Potočnik Tomaž 2. mesto vortex
PIONIRKE U12
Podgornik Maša 1. mesto 60M, 1. mesto daljina
PIONIRKE U10
Podvornik Eva 12. mesto daljina
PIONIRJI U8
Višnikar Nei 3. mesto 60M, 2. mesto met žogice 

Vsem našim mladim atletom čestitamo za izredne dosežke in jim želimo veliko uspešnih nastopov v nadaljevanju letošnje sezone. 
Bressanone, 26. 5. 2019
Na Južnem Tirolskem, natančneje v mestecu Bressanone je potekal tradicionalni, že 37. Brixia miting, na katerem se pomerijo mlajši mladinci iz držav srednje Evrope. V letošnjo Slovensko ekipo je bil povabljen tudi naš mladi uspešni atlet Gašper Drev. Vpoklic v reprezentanco si je prislužil s prepričljivo zmago v suvanju krogle na APSu za mlajše mladince, ki je v začetku maja potekal v Velenju. 

Če v Velenju, kljub zmagi, naš mladi atlet še ni bil najbolj zadovoljen z dolžinami metov, je tokrat tekmovanje zapuščal zelo zadovoljen. S konstantnimi meti, od katerih je najdaljši meril kar 15.59 m je v močni mednarodni konkurenci zasedel odlično 5. mesto. Svoj osebni rekord pa je popravil za skoraj cel meter.  
Maribor, 26. 5. 2019
Za našimi tekači je še en uspešen vikend. V soboto je v Celju potekal Nočni tek, na katerem sta se zelo izkazala dva naša člana. V konkurenci žensk na 10 km je odlično tekla Renata Vetrih in bila neulovljiva za vso konkurenco in se tako veselila nove zmage. Med moškimi na razdalji 5 km pa nas je navdušil Miha Kveder, ki je zasedel odlično 2. mesto.

V nedeljo se je Miha preizkusil še na gorskem teku Tek na Obretanovo, ki so ga organizirali v kraju Preški vrh na Koroškem. Na 9,5 km dolgi progi, so se nastopajoči morali povzpeti za 600 m, kar je našemu atletu zelo ustrezalo, saj je zasedel odlično 5. mesto.   

V totem mestu pod Pohorjem je v nedeljo potekala najbolj množična prireditev tega vikenda v Sloveniji. Na teku Run4motion, so se nastopajoči pomerili na razdaljah 5 km, 13 km in na dolžini malega maratona. Na osrednjem teku, torej teku na dobrih 21 km je ponovno blestela Helena Javornik, ki je bila najhitrejša med ženskami. Na visoko 11. mesto pa je pritekla še Simona Cerkovnik. V moški konkurenci si je 3. mesto pritekel Aleš Novak, njegov uspeh pa sta dopolnila Adriano Nemec s 5. in Sašo Pečnik s 6. mestom. Odličen pa je bil Tudi Marjan Tarkuš, ki je zasedel 13. mesto.
Na razdalji 13 km smo med ženskami zabeležili dvojno zmago. Najhitrejša je bila Mateja Mlinar, tik za njo pa je v cilj pritekla še Barbara Radoš. Na vrhunsko 7. mesto je pritekla Marija Brumen. V moški konkurenci sta od naših najvišja mesta dosegla mladinca Miha Kramberger in Filip Križnik. Prvi je zasedel 9. mesto, drugi pa je končal na 13. mestu.
Odlično je nastopila tudi Špela Gonza, ki je tekla na razdalji 5 km. Za vse konkurentke je bila prehitra in si z veliko prednostjo pritekla zmago. 
Maribor, 22. 5. 2019
Današnje lepo sončno popoldne je bilo kot nalašč za zaključno letošnje tekmovanje najmlajših atletov, ki vadijo pod budnim vodstvom naših trenerjev in vaditeljev v naši Atletski šoli. Kot je navada zadnjih let, so se jim tudi tokrat pridružili otroci, ki vadijo v ŠD Corrida, ki ga vodi nekoč najhitrejša Slovenka, naša Olimpijka Sabina Veit.

Več kot 100 otrok je je na tokratnem Pomladnem peteroboju na Atletskem stadionu v Športnem parku Tabor, preizkusilo v letečem šprintu na 10 metrov, skoku v daljino z zaletom, metanju vortexa v cone, premagovanju oviraškega poligona, ter v dolgem teku z nabiranjem žogic. Mladi atleti so pokazali veliko znanja in spretnosti, ki so si ga pridobili z marljivim delom na treningih v letošnjem šolskem letu. Za svoje odlične nastope, so bili ob bučnih aplavzih gledalcev, nagrajeni še s spominsko medaljo in sladoledom.

malcki_maj_2019_680

Čeprav rezultati na tovrstnih tekmovanjih niso pomembni, smo jih za vas uredili in vam jih objavljamo na spodnji povezavi.

REZULTATI
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in