Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 86 - 90 od 895 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
Litija, Ptuj, Šmarješke toplice, Dogoše, 9. 6. 2019
Za nami je še en vikend poln tekaških prireditev, na katerih so zelo uspešno nastopali tudi naši člani.

V Litiji je v soboto potekal Litijski tek, na katerem je na ekipnem teku na 5,6 km nastopila Andreja Godec. Tekla je odlično in pomagala svoji štiričlanski mešani ekipi do zmage.

Prav tako v soboto so na Ptuju organizirali 10. Tek čez Ptujski grad. Na razdalji 5,7 km se je v absolutni kategoriji med moškimi izkazal Sašo Pečnik, ki je zasedel visoko 5. mesto. V svoji starostni kategoriji do 39 let pa se je povzpel na drugo stopničko zmagovalnega odra. Na isto stopničko je stopil tudi Samo Zupančič v kategoriji do 69 let. V daljšem teku, v katerem so nastopajoči morali preteči 9,5 km, se je med moškimi Severino Ogrizek veselil 3. mesta in zmage v starostni kategoriji do 49 let. Zmago pa si je pritekel tudi Rajko Zupančič in sicer v kategoriji do 79 let. V absolutni konkurenci žensk je vrhunsko 2. mesto zasedla Renata Vetrih. Njen dosežek pa je bil dovolj za zmago v starostni kategoriji do 49 let.

V in okolici Šmarjeških toplic je v nedeljo potekal Šmarješki tek, na katerem je na 8 km dolgi progi nastopil Mitja Krevs. V prvem nastopu po poškodbi je pokazal, da je trenutno zelo dobro pripravljen, saj si je v zelo kakovostni konkurenci pritekel novo zmago.

Najbolj množičen tek tega vikenda pa je potekal v Dogošah. Tek Aquasystem tečem z Dravo s štartom in ciljem pri tamkajšnji čistilni napravi vsako leto privabi veliko število ljubiteljev teka. Seveda med njimi ni manjkalo naših tekačev. Na krajši razdalji 5 km so je med moškimi 3. mesto pritekel Severino Ogrizek. Zelo dobro 6. mesto je zasedel Miha Kramberger. Filip Križnik je v cilj pritekel na 16. mestu. V absolutni konkurenci pa si je 19. mesto priboril Nik Šuštar. Med ženskami si je lepo 6. mesto pritekla Klara Kaiser, na 12. mesto pa se je uvrstila Ana Gajič. Na zmagovalne stopničke v svojih starostnih kategorijah pa so se povzpeli Ogrizek za zmago v kategoriji do 49 let, Kramberger za zmago in Križnik za 2. mesto v kategoriji do 19 let, ter Kaiser za 3. mesto med ženskami do 19 let.

Na daljšem 10 km teku pa so se v absolutni konkurenci najvišje uvrstili Adriano Nemec, ki je bil med moškimi četrti, njegov uspeh pa sta dopolnila Sašo Pečnik s 5. in Marjan Tarkuš z 9. mestom. Med ženskami pa si je 8. mesto pritekla Marija Brumen. V posameznih starostnih kategorijah pa so mesta na zmagovalnem odru zasedli Nemec za 2. mesto med moškimi do 49 let, Pečnik za zmago do 39 let, ter Brumen za zmago med ženskami do 59 let.
Žalec, 6. 6. 2019
V Žalcu je včeraj potekal 10. Festival športa v sklopu katerega so izvedli tudi Državno prvenstvo v atletiki za osnovne šole. S področnega tekmovanja se je na finalno tekmovanje uvrstilo šest naših mladih atletov. Kot je že v navadi vso sezono, nas tudi tokrat niso razočarali, saj so vsi nastopili odlično in si priborili visoka končna mesta.

V teku na 60 m med starejšimi učenci se je med 24 finalistov prebil Jurij Beber. Svoj kvalifikacijski tek je opravil z odliko in se s časom 7,49 zanesljivo uvrstil v veliki finale. V njem je odtekel odlično in z osebnim rekordom 7,38 zasedel vrhunsko 4. mesto. V konkurenci mlajših učenk na 600 m je odlično nastopila Ana Kramberger. Krog in pol na stadionu v Žalcu je pretekla v času 1:49,74 in osvojila visoko 7. mesto. Med starejšimi učenkami v teku na 1000 m smo imeli kar dve predstavnici. Petja Klojčnik je odtekla osebni rekord, ki sedaj znaša 3:01,89. Ta odličen dosežek pa je pomenil, da so ji okrog vratu obesili srebrno odličje. Njen uspeh pa je z visokim 7. mestom dopolnila Eva Zorenč, ki je ciljno črto prečkala v času 3:10,56. Isto mesto je v metu vorteksa med starejšimi učenkami zasedla Lara Ribič. Nej najdaljši met na tokratnem tekmovanju je meril 51,12 m. V skoku v višino med starejšimi učenkami je Pia Senekovič skočila visokih 150 cm, kar je samo centimeter manj od njenega osebnega rekorda. Ta njen odličen dosežek pa jo je uvrstil na fantastično 6. mesto.

Vsem našim finalistom, še enkrat čestitamo za izvrstne nastope!
Borsky Mikulaš, Hlohovec, Ljubljana, 5. 6. 2019
Pretekli vikend je naša mlada šampionka v hitri hoji nastopila na dveh tekmovanjih na Slovaškem. V soboto je v mestecu Borsky Mikulaš nastopila na razdalji 3 km in v močni mednarodni konkurenci med pionirkami U16 zasedla visoko 4. mesto. Ob tem dosežku je ciljno črto prečkala v času 16:59. Če v soboto s svojim nastopom ni bila najbolj zadovoljna, je bila v nedeljo veliko boljše volje. V kraju Hlohovec je med pionirkami U16 nastopila na razdalji 2 km in jo zmogla v času 10:08. S tem dosežkom je krepko izboljšala osebni rekord in med številčno udeležbo iz kar šestih držav, zasedla vrhunsko 3. mesto.

Danes pa je v našem glavnem mestu potekal 14. Memorial Matica Šušteršiča in Patrika Cvetana. Na enem najmočnejših atletskih mitingov pri nas smo imeli tudi mi svojo predstavnico. V teku na 1500 m je odlično nastopila Vanesa Lobenwein. S časom 4:57,45 je odtekla svoj najboljši rezultat na prostem in se uvrstila na odlično 4. mesto.
Maribor, 3. 6. 2019
Po dveh odpovedih zaradi slabega vremena, nam je danes končno uspelo izpeljati Področno prvenstvo v atletiki za osnovne šole. Tokrat je bil atletski stadion v Športnem parku Tabor obsijan s soncem, mlade športnike pa niso motile niti nekoliko visoke temperature. V vseh disciplinah smo gledali zanimive boje, osnovnošolci Mariborskega področja, pa so gledalce in svoje navijače navduševali z izjemnimi dosežki. Pomembno vlogo ob odmevnih dosežkih so imeli tudi naši mladi člani, ki so med posamezniki sebi in svojim šolam tokrat priborili kar 11 medalj.

Z zlatimi kolajnami okrog vratu so stadion zapuščali Ana Kramberger v disciplini 600 m (1:47,40) med mlajšimi učenkami, Jurij Beber v disciplini 60 m (7,44) med starejšimi učenci, Petja Klojčnik v teku na 1000 m (3:04,41) in Pia Senekovič v skoku v višino (151 cm), obe med starejšimi učenkami. Na drugo stopničko zmagovalnega odra so se povzpeli Maksim Strašek v skoku v daljino (470 cm) med mlajšimi učenci, Maja Premzl v teku na 300 m (49,17) in Maša Podgornik v skoku v daljino (440 cm) med mlajšimi učenkami, Eva Zorenč v teku na 1000 m (3:08,06) in Karin Kocbek Bratina v skoku v daljino (451 cm) med starejšimi učenkami. Z novo bronasto medaljo pa se lahko pohvalita Tibor Kukovec v teku na 1000 m (3:13,35) med starejšimi učenci in Lara Ribič v metu vorteksa (54,83 m) med starejšimi učenkami. Številni naši atleti pa so svojim šolam pripomogli, da so kolajne osvojile v štafetnem teku 4x100 m.

Vsem našim atletom, tudi tistim, ki tokrat niso stopili na zmagovalne stopničke čestitamo za njihove dosežke, ter jim želimo, da jih današnji rezultati v čim večjem števili popeljejo na državno finale.
Rogaška Slatina, Hoče, Železniki, 2. 6. 2019
Za nami je še en izjemno uspešen vikend. Že v soboto je v Rogaški Slatini na Afroditinem teku na razdalji 10 km zelo uspešno nastopil Severino Ogrizek, saj je zasedel odlično 2. mesto.

V nedeljo je s štartom in ciljem v kraju Hoče potekal Tek pod Pohorjem. Na praktično domačem teku, je nastopilo kar nekaj naših tekačev. Utrujenost po sobotnem teku, se Severinu očitno ni poznala, saj je na nekaj več kot 10 km dolgi progi zanesljivo zmagal. Njegov uspeh je s 3. mestom dopolnil Adriano Nemec.  Visoka mesta pa so še dosegli Mario Vračič, ki je končal na 6. mestu, mladi Miha Kramberger je bil uvrščen na 13. mesto, na 17. mesto pa je pritekel Marjan Tarkuš. V konkurenci žensk se je ponovno izkazala Renata Vetrih, ki si je pritekla 3. mesto. Na teku so nagrade podeljevali tudi v posameznih starostnih kategorijah. Zlato so osvojili Kramberger v kategoriji do 19 let, Ogrizek med moškimi od 40 do 49 let, ter Vetrihiova v isti ženski kategoriji. Na drugo stopničko zmagovalnega odra sta se povzpela Nemec v kategoriji od 40 do 49 let, ter Rajko Zupančič v kategoriji nad 70 let. Okrog vratu pa so bronasto odličje obesili še Vračiču.

Naša mlada šampionka v gorskih tekih, Špela Gonza pa se je v nedeljo udeležila mednarodnega gorskega teka Tek na Ratitovec, s štartom v Železnikih. Na razdalji 4 km, v katerih so tekmovalke morale premagati še 630 m višinske razlike, je nastopila odlično in med mladinkami ciljno črto prečkala kot druga. Tekmovanje je štelo tudi za državne naslove, tako, da si je pritekla novo odličje, tokrat srebrnega leska, s prvenstev Slovenije. Na teku pa so selektorji izbirali tudi kandidate za nastop na Evropskem prvenstvu v gorskih tekih, ki bo v začetku meseca julija v Zermattu v Švici. Glede na uspešen tek naša mlade atletinje, si želimo, da kmalu prejmemo še eno veselo novico in sicer reprezentanco Slovenije v kateri bo tudi naša Špela. 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in