Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 791 - 795 od 906 zapisov
Stran  <<   <   151   152   153   154   155   156   157   158   159   160   161   162   163   164   165   >   >> 
Maribor, 1. 1. 2015
Za nami je še eno uspešno leto, v katerem se naše društvo lahko pohvali s številnimi medaljami na državnih in pokalnih prvenstvih. Kar devet naših atletov je obleklo dres s slovesnkim grbom. Sonja Roman in Sabina Veit sta nastopili na Evropskem prvesntvu, Mateja Pokrivač na Evropskem prvenstvu v krosu, Božo Himelrajh na Svetovnem prvenstvu za veterane. Sonja in Liona Rebernik se lahko pohvalita z medaljami z Balkanskih prvenstev.

sabina


Bordeaux, 22. 12. 2014
Naša odlična atletinja Liona Rebernik, ki je na študijski izmenjavi v francoskem Bordeauxu, ob napornem študiju medicine najde čas tudi za treninge atletike. Pogoji v enem največjih francoskih mest so odlični, saj je že klima precej toplejša kot pri nas, ob tem ima naša atletinja možnost treningov tudi v krožni dvorani.
 
Svojo pripravljenost je preizkusila tudi že na tekmovanjih. Najprej je v nedeljo, 7.12., nastopila na lokalnem prvenstvu in si v teku na 200M s časom 25,13 ob zmagi zagotovila napredovanje na regijsko prvenstvo. To je potekalo v nedeljo, 14.12. Tudi na njem je Liona zmagala. Kljub utrujenosti zaradi napornega študija in treningov, je bila še nekoliko hitrejša in dosegla rezultat 25,10 ter se uvrstila v nadaljnji krog tekmovanj.

Naši atletinji želimo obilo uspehov na nadaljnjih tekmovanjih, s katerih bomo z veseljem poročali. 
Murska Sobota, 21. 12. 2014
V Murski Soboti je potekal še četrti tek, ki je šetel za letošnji Adventni tekaški pokal. Kot že na preostalih, so se tudi tokrat naši atleti zelo izkazali.

Med pionirkami U16, ki so tekle na 1200M dolgi progi, je Maruška Sernc zasedla 2. mesto. Na isti razdalji med pionirji je Filip Križnik svoj nastop končal na 4. mestu. Med članicami, ki so morale preteči 4,25km, se je ponovno izkazala Mateja Pokrivač, ki je zasedla 2. mesto. Med člani, ki so tekli na 5,1km, je visoko 4. mesto zasedel Gregor Verbošt.
 
Naši atleti so visoka mesta zasedli tudi v skupnem seštevku vseh tekov. Tako so Maruška med pionirkami, Filip med pionirji in Mateja med članicami končali na odličnem 2. mestu, Gregor pa je med člani osvojil skupno 6. mesto. 
Maribor, 19. 12. 2014
V častniku Večer je bil v torek, 16.12., objavljen obsežen članek o naši najuspešnejši atletinji Sonji Roman.

Sonja, ki se trenutno nahaja na jugu Portugalske, kjer se intenzivno pripravlja na dvoransko sezono, je zagotovo ena najuspešnejših mariborskih športnic. Kar je Sonja povedala novinarju Zmagu Gomziju za častnik Večer, si lahko preberete na spodnji povezavi, kjer je objavljen celotni članek o naši atletinji.
 
Maribor, 15. 12. 2014
V večnamesnki dvorani ŽŠD-ja je včeraj potekala zaključna slovesnost ob zaključku sezone 2014. Ob tem smo se še enkrat spomnili na največje uspehe v letošnjem letu, ko sta naši atletinji Sabina Veit in Sonja Roman nastopili na največjem letošnjem atletskem tekmovanju, na Evropskem prvenstvu. Mateja Pokrivač je ravno na dan prireditve nastopila med mladinkami na Evropskem prvenstvu v krosu. Liona Rebernik in Sonja Roman sta se z balkanskih prvenstev vrnili z medaljami. Naš super veteran Božo Himelrajh je nastopil na Svetovnem dvoranskem veteranskem prvenstvu. Kar devet naših atletov je letos obleklo dres s slovenskim grbom. Ženska štafeta 4x200M, v kateri so nastopile Liona Rebrnik, Dorotea Rebernik, Simona Kapl in Sabina Veit, pa je postavila nov državni rekord. Kar 23 atletov je na državnih in pokalnih prvenstvih osvojilo skupaj 39 kolajn.
 

Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in