Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novi medalji tudi s članskega prvenstva

Celje, 26. 7. 2020

V Knežjem mestu je ta vikend s Prvenstvom Slovenije za člane in članice potekal vrhunec atletske sezone v deželi na južni strani Alp. Med zelo zanimivimi boji in odličnimi dosežki, ki so jih prikazali slovenski atleti, so nastopili tudi naši člani in nas ponovno navdušili.

mitja_gasper_celje_680

V moški konkurenci je v najdaljši disciplini prvenstva, v teku na 5000 m, odlično nastopil Mitja Krevs. Po zelo počasnem začetku, je odločitev o nosilcih medalj padla v zelo hitrem zadnjem kilometru. Med tistimi, ki so imeli na koncu še veliko moči, je bil tudi naš atlet, ki je v cilj pritekel v času 14:49,31 in zasedel fantastično 2. mesto. V suvanju krogle (7,26 kg) se je izkazal mladi Gašper Drev. V tretji seriji je krogla poletela do osebnega rekorda 12,98 m. S tem dosežkom si je prisuval prvo odličje na članskih prvenstvih in sicer bronaste barve. Blizu osebnega rekorda je tekel tudi Filip Križnik, ki je nastopil v teku na 800 m. S časom 2:02,64 si je pritekel 10. mesto. V teku na 400 m smo imeli dva predstavnika. Valentin Vidovič je s časom 52,95 tekel najhitreje letos in zasedel 18. mesto. Le mesto slabši je bil Jurij Beber, ki si je z rezultatom 54,96 pritekel nov osebni rekord.

V kategoriji članic je v teku na 3000 m osebni rekord na prostem odtekla Špela Gonza. Njen dosežek 10:45,59 jo je uvrstil na visoko 7. mesto. Špela je nastopila tudi v teku na 5000 m, a ga zaradi slabega počutja ni končala. Novega osebnega rekorda se je razveselila Eva Feltrin Kosec, ki je nastopila v teku na 1500 m. Za uvrstitev na 9. mesto je morala doseči čas 5:03,29.

Našim atletom še enkrat čestitamo za tokratne dosežke in jim želimo, da se v kratkem času do jesenskih tekmovanj, čim bolje pripravijo.


SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in