Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Na APS-u za mlajše mladince so naši atleti osvojili sedem medalj

Slovenj Gradec, 20. 6. 2020
Na atletskem stadionu v Športnem parku v Slovenj Gradcu je potekal prvi letošnji vrhunec za kategorijo mlajših mladincev. Atletskega pokala Slovenije za kategorijo U18 so se udeležili najboljši domači atleti in s svojimi nastopi še enkrat več dokazali, da ima slovenska atletika dober podmladek. V tej izjemni konkurenci so nastopili tudi naši mladi atleti in ponovno navdušili z visokimi uvrstitvami in doseženimi osebnimi rekordi.

Kot je na tekmovanjih že v navadi, smo najprej pesti stiskali za Tamaro Reicht, ki je nastopila v hitri hoji na 5000 m. V zelo zahtevni disciplini se ji je prvič uspelo spustiti pod magično mejo pol ure, ter je tako z osebnim rekordom 29:25,38 zasedla odlično 2. mesto. Med disciplinami, ki se odvijajo na stezi je sledil tek na 100 m, v katerem se je predstavila Jurij Beber. Uspel mu je najhitrejši tek njegove kariere. Ob prihodu v cilj se je ob njegovem imenu pojavil rezultat 11,25, kar ga je uvrstilo na visoko 5. mesto. Še boljši je bil kasneje v teku na 200 m. S prvim tekom pod 23 sekund, natančno 22,92 si je prisprintal 4. mesto. V tem teku je nastopil tudi mladi Ahac Zupančič. Tudi on se je veselil novega osebnega rekorda. Z dosežkom 25,01 je tekmovanje končal na 19. mesto. V teku mladink na 200 m je Karolina Zbičajnik v cilj pritekla v času 26,65 in se uvrstila na 9. mesto. Med obema sprinterskima disciplinama so potekali teki na 800 m, v katerem smo v boju za visoka mesta imeli Petjo Klojčnik. Naša odlična tekačica na srednje proge je ponovno tekla osebni rekord, ki od tega tekmovanja dalje znaša 2:15,96. Za ta rezultat je bila nagrajena z osvojitvijo srebrne kolajne. Proti koncu večurnega tekmovanja so sledili še teki na dolge proge. V teku na 2000 m z zaprekami je odlično nastopila Vanesa Lobenwein. Z osebnim rekordom 7:53,38 si je pritekla naslov pokalne prvakinje. Pred štafetami so sledili še teki na 3000 m. V konkurenci mladincev je Tine Martin Puppis tekel osebni rekord 10:07,02 in osvojil svojo prvo veliko medaljo, ki je bila bronastega leska. Med mladinkami na isti razdalji smo videli odličen tek Nike Fajfar. Celoten tek je bila v boju za najvišja mesta, po hitrem zaključnem finišu, pa je v cilj pritekla v času 11:00,27 in se veselila srebrnega odličja.

medalje_apsU18_680

Med tehničnimi disciplinami smo imeli med mladinci enega predstavnika, ki pa se je domov vrnil z dvema kolajnama. Gašper Drev je najprej nastopil v metu diska. Njegov najdaljši met 1,5 kg težkega orodja je znašal 39,22 m. S tem metom je osvojil bronasto medaljo. Kasneje je nastopil še v suvanju 5 kg krogle. V odlični seriji metov je najboljši dosežek meril 16,11 m, z njim pa je ponovno postal najboljši v Sloveniji. V metu kopja (500 g) med mladinkami je odlično 4. mesto zasedla Lara Ribič. Njen najdaljši met je meril 33,16 m. V isti disciplini je nastopila tudi Alina Herman, ki se je z metom 29,62 m uvrstila na 7. mesto. Alina je pred tem nastopila še v skoku v daljino, kjer je najdlje pristala pri 458 cm in zasedla 26. mesto.

Kot se spodobi za vsa velika tekmovanja, se je tudi to zaključilo s štafetnimi teki. Naša mladinska štafeta 4x300 m, ki je tekla v postavi Karolina Zničajnik, Eva Zorenč, Lara Ribič in Petja Klojčnik je štafetno palico v cilj prinesla v času 2:58,02 in osvojila 7. mesto.

Ob pričetku Atletskega pokala, so organizatorji izpeljali še tekmovanje za Slovenski pokal v hitri hoji za vse kategorije. V konkurenci starejših mladincev je na razdalji 5000 m nastopil Filip Križnik. Njegov dosežek 28:55,85 ga je uvrstil na 1. mesto.

Vsem našim atletom še enkrat čestitamo za odlične dosežke in se že veslamo naslednjih nastopov. 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in