Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Gašper Drev do nove medalje na PS

Ptuj, 7. 3. 2020
V najstarejšem slovenskem mestu Ptuju, je potekalo Zimsko prvenstvo Slovenije v dolgih metih v mlajše mladinski in članski kategoriji. Na tekmovanju so nas zastopali trije atleti in se ponovno zelo izkazali.

V konkurenci mlajših mladincev je v mestu diska nastopal Gašper Dev. Kljub temu, da to ni njegova primarna disciplina, saj je v zadnjem obdobju najboljši Slovenec v suvanju krogle, je za popestritev treningov nastopil v disciplini, ki je ne trenira. Zato so bila tudi nihanja v dosežki po posameznih serijah zelo velika. Kljub temu mu je uspelo 1,5 kg težko orodje nekajkrat vreči zelo daleč. Njegov najdaljši met je meril 39,22 m, s to izmero pa si je priboril srebrno odličje.

V metu 500 g kopja med mlajšimi mladinkami sta nastopila Lara Ribič in Alina Herman. Danes je bila uspešnejša Lara, ki je bila skozi vseh 6. serij na položajih za osvojitev medalje. Njen najdaljši met je meril odličnih 36,89 m. Žal pa so bila nekatera dekleta prav v zadnji seriji najbolj razpoložene, kar je pomenilo, da je naša mlada atletinja za samo 1 cm zaostala za zmagovalnim odrom in osvojila odlično 4. mesto. Drugi naši predstavnica v tej disciplini Alini, je najdaljši met uspel v zadnji seriji, ko je kopje poletelo do 32,03 m, ker je njen osebni rekord. Z njim je tekmovanje končala na lepem 6. mestu. 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in