Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Petja Klojčnik z izbranimi perspektivnimi športniki odpotovala v Miami

Maribor, 29. 2. 2020
Mestna občina Maribor je v sodelovanju s Fundacijo Gorana Dragiča izpeljala projekt #podamdaigram, v sklopu katerega so deset najperspektivnejših mariborskih športnikov, ki so ob tem še zelo dobri dijaki, v času Zimskih počitnic odpeljala v Miami. Mladi bodoči športni zvezdniki so si v enem tednu ogledali številne znamenitosti na Floridi, vrhunec odprave v Ameriko, pa je bil zagotovo ogled košarkarske tekme med Miami Heatom, v katerem igra zlati kapetan aktualnih Evropskih prvakov, Goran Dragič in Dallas Mavericksi, katerih član je nov NBA zvezdnik, Luka Dončič.

Med elitnimi izbranci je bila tudi naša mlada atletinja Petja Klojčnik, ki si je kot odlična učenka, udeležbo zagotovila s fantastičnimi dosežki v zadnjih letih. Petja je namreč večkratna državna prvakinja in državna reprezentantka, v tekih na srednje proge. Svojo nedvomno kvaliteto pa dokazuje tudi na mednarodnih tekmovanjih. Tako je eden njenih največjih uspehov iz lanskega leta, ko je nastopa na Mednarodnih igrah šolarjev v Ufi v Rusiji, ter sebi in mestu Maribor pritekla srebrno odličje v teku na 800 m.

Naša mlada atletinja iz Malečnika je bila na odpravi zadolžena za pisanje dnevnika, ki bo v dveh delih objavljen v dnevniku Večer. Prvi del je bil objavljen že danes in si ga lahko preberete na spodnji povezavi in tako vsaj delno podoživite, kar vse so mladi športniki iz mesta pod Pohorjem, doživeli na potovanju.

DNEVNIK 1. del

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in