Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Ana Kramberger se je predstavila na Športniku Maribora

Maribor, 20. 2. 2020
V torek je v hotelu Habakuk, v izvrstni organizaciji Športne zveze Maribor, potekala svečana prireditev Športnik Maribora za leto 2019. Med najboljšimi športniki v našem mestu lani žal ni bilo naših atletov, smo pa na prireditvi vseeno imeli svojo predstavnico.

Kot je znano je mesto Maribor pridobilo kandidaturo za izvedbo Evropskega olimpijskega festivala mladih, ki bo na športnih prizoriščih v mestu pod Pohorjem potekal let 2023. Zato so se organizatorji letošnje prireditve potrudili in športni javnosti predstavili morebitne kandidate za nastop na največjem mlajše mladinskem tekmovanju v Evropi. Med tistimi, ki so imeli čast in so se lahko predstavili je bila tudi naša mlada atletinja Ana Kramberger.

Naša Ana je ena najperspektivnejših tekačic v Sloveniji. Kljub temu, da v našem mestu ne premoremo objekta za zimsko vadbo, je Ana na letošnjem dvoranskem prvenstvu za pionirke U14 osvojila vrhunsko 2. mesto v teku na 600 m. V lanskem letu je največji mednarodni uspeh dosegla na Svetovnih združenih igrah, ki so potekale v Celovcu, kjer si je v teku na 400 m pritekla zmago. Na domačih prvenstvih pa si je v svoji starostni kategoriji pionirk U14 priborila dve kolajni. Prvo, bronastega leska na dvoranskem prvenstvu v teku na 600 m, ter drugo na prvenstvu v dolgih tekih, kjer so ji po koncu teka na 2000 m okrog vratu zasluženo obesili srebrno odličje.

Vsi ti dosežki kažejo, da je naša mlada atletinja na dobri poti, da zastopa Slovenijo na Evropskem olimpijskem festivalu mladih v svojem domačem mestu! Zato ji želimo, da na tekmovanjih in treningih še naprej tako uživa kot do sedaj, ter, da se je poškodbe čim bolj izognejo.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in