Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Petja in Gašper nova državna prvaka

Češča vas, 9. 2. 2020
Atletska krožna dvorana v Češči vasi je gostila Prvenstvo Slovenije v dvorani za mlajše mladince in mladinke. Na tekmovanju smo imeli kopico naših mladih atletov, ki so se ponovno izkazali z novimi osebnimi rekordi in visokimi uvrstitvami.

Tekmovanje je od naših odprla Lara Ribič, ki je nastopila v teku na 60 m. Z najkrajšo disciplino tekmovanja je opravila v času 8,58 in končala na 39. mestu. V isti disciplini med mladinci je Nik Hecl dosegel čas 8,02 in zasedel 30. mesto. Sledil je tek na 60 m z ovirami v katerem je bila naša predstavnica Alina Herman. Tekla je zelo dobro in z osebnim rekordom 10,16 zasedla 13. mesto. V teku na 400 m smo imeli tri predstavnike. Osebnega rekorda se je veselil Ahac Zupančič, ki je s časom 54,68 zasedel 6. mesto. Do osebnega rekorda je pritekel tudi Marin Kladošek, kateremu so časomerilci namerili rezultat 1:00,12, kar ga je uvrstilo na 15. mesto. Od naših predstavnikov je bil najhitrejši Valentin Vidovič, ki pa je bil po prihodu v cilj diskvalificiran zaradi prestopa.

zlata_petja_gasper_680

Prvi vrhunec tekmovanja za naše društvo je sledil v ženskem teku na 800 m. V njem je bila ena od kandidatk za najvišja mesta Petja Klojčnik. Od samega starta se je na progo podala odločno in takoj prevzela vodstvo, ki ga je nato do cilja samo še povečevala. Tako si je v solo teku z novim dvoranskim osebnim rekordom 2:18,35 z veliko prednostjo pritekla nov naslov najboljše v Sloveniji.. Sledili so teki na 1500 m. Vanesa Lobenwein je dolgo tekla z vodilno skupino, na koncu pa malce popustila, kljub temu pa s časom 5:02,28 zasedla visoko 5. mesto. Po bolezni se je na tekmovališče vrnila Nika Fajfar in s časom 5:22,27 končala na 11. mestu. Med mladinci se je za visoka mesta boril Tine Martin Puppis. V cilj je pritekel v času 4:33,64 in si tako pritekel 5. mesto.

Ob koncu tekmovanja sta potekali še dve tehnični disciplini, ki sta bile za nas zelo zanimivi. V skoku v višino med mladinci je Maksim Strašek skočil osebni rekord 160 cm in si priskakal 5. mesto. V suvanju krogle (5 kg), pa smo imeli novega kandidata za najvišje dosežke. Naš Gašper Drev je kot edini presegel mejo 15 metrov in si z najdaljšim sunkom, ki je meril 15,37 m zanesljivo priboril novo zlato odličje.

Kot je že v navadi se tekaške discipline zaključijo s štafetnim tekom. Na tokratnem tekmovanju so izvedli štafeti 4x200 m. V ženski ekipi so sodelovale Karolina Zbičajnik, Lara Ribič, Vanesa Lobenwein in Petja Klojčnik. Dekleta so bila zelo hitra saj so izboljšale društveni dvoranski rekord in s časom 1:51,42 zasedle 9. mesto. Postava naših fantov pa je bila Valentin Vidovič, Jurij Beber, Nik Hecl in Ahac Zupančič. Tudi naši dečki so tekli in predajali zelo hitro in se vselili društvenega rekorda, s časom 1:40,71 pa so osvojili 6. mesto.

Vsem naših mladim atletom še enkrat čestitamo za izvrstne dosežke in se že veselimo novih tekmovanj.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in