Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Tekači odlični na Božičnih tekih

Maribor, Zaprešič, 22. 12. 2019
Leto se zaključuje in številni organizatorji prirejajo Božično-novoletne teke. Na dveh takšnih prireditvah, so ta vikend nastopili tudi naši tekači.

V soboto so se v domačem Mariboru pomerili na 6,4 km dolgem Božičkovem teku. Na njem se je izkazala Renata Vetrih, ki je v absolutni ženski konkurenci zasedla visoko 4. mesto. V različnih starostnih kategorijah pa so se na zmagovalne stopničke povzpeli Renata Vetrih, ki je zmagala v kategoriji nad 40 let. Na zmagovalnem odru ji je na tretji stopnički družbo delala Ana Šalamun. V isti starostni kategoriji med moškimi si je bron pritekel tudi Marjan Tarkuš.  

V Zaprešiču pri Zagrebu je v nedeljo potekala Westgate božična utrka. Že ime prireditve pove, da je glavnina dogajanja pri znamenitem trgovskem centru pred glavnim mestom naše južne sosede. Na tekmovanju je nastopilo nekaj manj kot 1000 tekačev iz kar 10 držav. V tako iminentni družbi so odlično nastopili tudi naši mladi atleti. Na razdalji 5 km med dekleti je v absolutni konkurenci odlično 9. mesto osvojila Nika Fajfar. V starostni kategoriji mladink pa je bila daleč najhitrejša in si pritekla novo zmago. Ostali naši predstavniki so nastopili v štafeti 2x2,5 km. V konkurenci moških ekip sta odlično tekla Miha Kramberger in Tine Martin Puppis. Od štarta do cilja sta bila v ospredju, ob koncu pa imela največ moči in zmagala z precejšno prednostjo. Med ženskimi štafetami sta nastopili Petja Klojčnik in Vanesa Lobenwein. Tudi dekleti sta s svojim nastopom navdušili, saj sta ciljno črto prečkale kot prve.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in