Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

V letu 2020 bodo v Mariboru nastopali najmlajši in najstarejši atleti

Ljubljana, 26. 11. 2019
Pretekli teden je na sedežu Atletske zveze Slovenije v Ljubljani, potekala Koledarska borza, na kateri so se določili organizatorji tekmovanj v letu 2020. Na borzi smo se za izvedbo prvenstvenih tekmovanj potegovali tudi mi in pridobili dva zelo pomembna državna prvenstva.

V soboto 16. in v nedeljo 17. maja bo atletski stadion v Športnem parku Tabor prizorišče Odprtega prvenstva Slovenije za veterane. Ob najboljših domačih atletov, se na tekmovanju pričakuje tudi večje število nastopajočih iz naših sosednih držav. Glede na letošnje dosežke, bodo kandidati za osvojitev državnih medalj, tudi naši veterani, saj so na različnih prvenstvenih tekmovanjih osvojili kar 13 kolajn. Kar bodo prihodnje leto nastopili pred svojimi navijači, bo motivacija in želja po novem dokazovanju, še toliko večja.

Konec septembra, natančneje v soboto 26. in v nedeljo 27., pa bo edini mariborski atletski stadion, poln najmlajših slovenskih atletov. Za naslove najboljših se bodo potegovali na Prvenstvu Slovenije za pionirje U12 in U14. Tudi na tem prvenstvu bomo imeli kar nekaj kandidatov za najvišja mesta, saj bodo na tekmovanju nastopili številni naši mladi bodoči asi, ki so se z letošnjih prvenstvenih tekmovanj navduševali in se domov vrnili s kar desetimi osvojenimi medaljami.

Ob organiziranih standardnih šolskih tekmovanjih, bomo v mestu pod Pohorjem tako v prihodnjem letu izvedli državno prvenstvo za najmlajše in najstarejše atlete, na ogled katerih ste vabljene že sedaj.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in