Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Špelo danes čaka start na Svetovnem prvenstvu

Villa de Angostura, 15. 11. 2019
Danes od 14.15 dalje bomo držali pesti za našo Špelo Gonza, ki bo nastopila na Svetovnem prvenstvu v gorskih tekih, ki jih organizirala mestece Villa de Angostura v pokrajini Patagonija na zahodu Argentine.

Naša mlada atletinja se bo z mednarodno konkurenco pomerila na 6,6 km dolgi progi, na kateri se bodo tekačice povzpele za 393 m in spustile za 475 m nadmorske višine. Štart teka bo na višini 880 m, v prvem delu pa dekleta čaka vzpon na višino 1244 m, nato pa sledi spust do cilja, ki bo na višini 797 m nad morjem.

Špela je v zadnjem času ogromno trenirala na podobno razgibanih terenih, zato je pred nastopom zelo optimistična. Pred odhodom na prvenstvo pa je dejala: »V Argentini želim ponoviti odličen nastop iz lanskega svetovnega prvenstva v Andori. V sklopu priprav na prvenstvo sem opravila nekaj specifičnih treningov in se udeležila reprezentančnih priprav. Kljub dolgi in tekmovalni sezoni bom skušala nastopiti po svojih najboljših močeh. Dober nastop bi bil le dodatek uspešni letošnji sezoni.«

GREMO, ŠPELA!
 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in