Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Renata ponovno na stopničkah, Igor nastopil na največjem maratonu

Celje, New York, 3. 11. 2019
Po številčnih nastopih pretekli teden na osrednjem tekaškem dogodku pri nas, so naši tekači ta vikend po večini počivali in trenirali za nove dosežke. Kljub temu pa smo zabeležili nekaj nastopov.

V Celju so v nedeljo organizirali Vege tek, na katerem se je na 11,1 km izkazala Renata Vetrih. Tako kot že celotno sezono je tekla odlično in v cilj pritekla kot druga. Lep uspeh je zabeležila tudi Klara Nemec, ki je nastopila na 6,2 km dolgi razdalji, ki jo je končala na visokem 4. mestu.

Poseben nastop pa je to nedeljo opravil Igor Škrinjar. Nastopil je namreč na največjem svetovnem maratonu v New Yorku. Prireditve se vsako leto udeleži več kot 50.000 tekačev, ki zaradi omejitve števila udeležencev, po več let čakajo na povabilo organizatorja. Zato je že velik uspeh, če te organizatorji sploh uvrstijo v štartno listo. Ob progi je tekače letos spremljalo skoraj 3 milijone navijačev in prav vse vzpodbujalo do boljših dosežkov. V takšni množici je rezultat sekundarnega pomena, kljub temu pa je potrebno omeniti, da je naš tekač v svoji kategoriji zasedel 1176. mesto. Svojo izkušnjo pa je po teku ocenil kot nepozabno, oziroma kot, da bi sodeloval v nogometnem El Clasicu ali nastopil na teniškem Wimbledonu. 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in