Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Petja Klojčnik v ožjem izboru za ''Naj atleta leta 2019''

Ljubljana, 1. 11. 2019
V petek 15. novembra bo v Novem mestu potekal izbor ''Naj atlet 2019''. Na vsakoletni svečani prireditvi se Atletska zveza Slovenije spomni največjih uspehov v iztekajočem se letu. V središču pozornosti pa so tokrat tisti najboljši, ki jih atletski delavci izbirajo v desetih kategorijah.

Na naše veselje je v ožji izbor med pionirkami letos prišla tudi naša Petja Klojčnik. Za našo mlado atletinjo je super uspešna sezona, polna visokih uvrstitev in številnih osebnih rekordov.

Če povzamemo samo tiste najpomembnejše nastope, moramo naštevanje pričeti v Češči vasi pri Novem mestu, kjer si je na dvoranskem PS pritekla prvo letošnjo zlato kolajno. Najboljša v državi je bila v teku na 1000 m, ki ga je dobila z osebnim dvoranskim rekordom 3:07,63. Z osvajanji državnih naslovov je nadaljevala meseca aprila, ko je bila najhitrejša na 1000 m razdalji na Šolskem PS v krosu v Velenju. Šolskemu naslovu v krosu je v začetku meseca junija dodala še naziv vice prvakinje na 1000 m na Šolskem PS v Žalcu. Ob tem je s časom 3:01,89 odtekla tudi osebni rekord.

Konec meseca junija je sledil prvi večji mednarodni uspeh. Na Združenih svetovnih igrah (United World Games), ki so potekale v Celovcu v Avstriji se je z mednarodno konkurenco pomerila v teku na 300 m. Ponovno je tekla odlično in si prisprintala nov osebni rekord 42,16. Ob tem pa je bila za svoj hiter tek nagrajena še z zlato medaljo z velikega mednarodnega tekmovanja. V začetku julija je odpotovala v daljno Rusijo, kjer so v mestu Ufa potekale Mednarodne igre šolarjev (International Children's Games). Na njenem najpomembnejšem tekmovanju te sezone se je preizkusila v teku na 800 m. Že kvalifikacije je odtekla odlično in se zanesljivo uvrstila v veliki finale. V njem je še enkrat več pokazala svojo kvaliteto in dva stadionska kroga pretekla v času izjemnega osebnega rekorda 2:16,68. Za spomin na ta odlični dosežek pa si je prigarala še veliko mednarodno srebrno odličje.

Do novih velikih domačih zmag je prišla na septembrskem PS na Ravnah na Koroškem. Tam je bila najboljša v teku na 1000 m, kjer je zmagala s časom 3:02,06 in kasneje še z društveno štafeto 4x300 m, ki so ga naša dekleta pretekle v času 2:53,71. Odlični nastopi so pomenili, da jo je strokovno vodstvo Atletske zveze Slovenije uvrstilo v pionirsko reprezentanco Slovenije. Na mednarodnem reprezentančnem peteroboju, ki ga je gostilo naše mesto Ptuj je nastopila v teku na 600 m. S konkurenco iz Češke, Hrvaške, Madžarske in Slovaške se je odlično borila in s 5. mestom naši državi pritekla številne točke. Uvrstitev v reprezentanco pa je upravičila še z novim osebnim rekordom 1:37,34.

Vsi ti letošnji odlični nastopi so prepričali strokovno žirijo, da jo uvrsti v ožji izbor. Upamo pa, da bodo njene uspehe prepoznali tudi trenerji in ostali atletski delavci, ki imajo glasovno pravico in jo s svojimi točkami uvrstili čim više.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in