Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Ljubljanski maraton z novimi rekordi in uspešnimi nastopi naših tekačev

Ljubljana, 27. 10. 2019
Ceste v naši prestolnici so ponovno zasedli tekači, ki so se ta vikend udeležili največjega tekaškega praznika v Sloveniji, že 24. Ljubljanskega maratona. Kot je s strani organizatorjev poskrbljeno, smo tudi letos videli kar nekaj rekordov. Na naše zadovoljstvo, pa so vidno vlogo tudi letos imeli naši atleti.

Nove pomembne mednarodne zmage se je razveselil Mitja Krevs, ki je bil najhitrejši na razdalji malega maratona. Visoko uvrstitev v močni mednarodni konkurenci, si je na isti razdalji med ženskami pritekla tudi Ines Matjaž, ki je v cilj pritekla na 20. mestu.

Veliki maraton je letos štel tudi za državne naslove, v konkurenci za nove medalje pa so bili tudi nekateri naši tekači. Med ženskami se je ponovno izkazala Helena Javornik, ki je v mednarodni konkurenci zasedla 14. mesto. V okviru Prvenstva Slovenije pa se je okitila s srebrnim odličjem. Visoko uvrstitev si je pritekla tudi Renata Vetrih, ki je na svojem prvem maratonu zasedla 45. mesto, v konkurenci za državno prvenstvo, pa je zasedla lepo 5. mesto.  

V tako množični udeležbi je velik uspeh že, če si uvrščen v najboljšo deseterico v svoji starostni kategoriji. Te izjemne uvrstitve so zabeležili:

MARATON
Javornik Helena 1.m ženske nad 50 let
Vetrih Renata 7.m ženske nad 45 let
Brumen Marija 3.m ženske nad 55 let

POLMARATON
Krevs Mitja 1.m moški nad 30 let
Zupančič Rajko 8.m moški nad 70 let
Matjaž Ines 4.m ženske nad 30 let
Radoš Barbara 5.m ženske nad 45 let
Markoja Popelar Saša 10.m ženske nad 45 let

Vsem našim nastopajočim še enkrat čestitamo za njihove dosežke!
SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in