Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Pred Špelo Gonza najpomembnejše tekmovanje letošnje sezone

Maribor, 24. 10. 2019
Za našo mlado tekačico Špelo Gonza je odlična in zelo dolga sezona, ki pa se bo zaključila čez nekaj več kot tri tedne, ko bo nastopila na Svetovnem prvenstvu v gorskih tekih.

Že zimska tekmovanja so nakazovala odlično pripravijo, saj je z lahkoto izpolnila normo za Prvenstvo Balkana za mladince v dvorani, na katerem si je pritekla 7. mesto. Sledilo je pripravljalno obdobje in nato vrhunska poletna sezona, v kateri je sicer malo nastopala na stezi, zato pa blestela v gorskih tekih. Meseca julija se je na Evropskem prvenstvu v gorskih tekih, ki ga je gostil Zermatt v Švici zavihtela na visoko 17. mesto.

Skozi celotno sezono je odlične predstave nanizala na tekmovanjih, ki so v Sloveniji štela za Državna prvenstva in Pokal v gorskih tekih. Nastopila je na sedmih od osmih tekmovanj, ter kar 5x zmagala in 2x zasedla 2. mesto. S skupnim zbirom 450 točk je drugič zapored slavila poklano zmago med mladinkami.

Vsi ti odlični nastopi pa so prepričali vodstvo reprezentance Slovenije, da so jo uvrstili med potnike na Svetovno prvenstvo v gorskih tekih, ki se bo odvijalo 15. in 16. novembra v Villa de Angostura v Argentini. Pred dnevi se je naša mlada atletinja vrnila s krajših reprezentančnih priprav, ki jih je opravila z odliko. Tako dobro pripravljena bo v naslednjih dneh opravila še nekaj težkih treningov, ki ji bodo omogočili, da se na tekmo sezone odpravi optimistično!

Srečno, Špela! 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in