Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Še en uspešen vikend naših atletov

Tacen, Portorož, Slovenj Gradec, Zagreb, Graz, 13. 10. 2019
Naši atleti so tudi ta vikend tekmovali na številnih tekmovanjih in nas ponovno navdušili z odličnimi nastopi. Najodmevnejše tekmovanje tega vikenda se je v soboto odvijalo na poteh Šmarne gore pri Tacnu. Lokalni organizatorji so priredili že 40. Tek na Šmarno goro, ki je štel tudi finale tako Slovenskega, kot tudi Svetovnega pokala v gorskih tekih. V močni mednarodni konkurenci se je na 10 km dolgi progi, na kateri se je bilo potrebno vzpeti za 710 m in spustiti za 350 m višinske razlike, odlično odrezala naša Špela Gonza, ki si je v absolutni konkurenci pritekla odlično 14. mesto. V kategoriji mladink pa se je povzpela na drugo stopničko zmagovalnega odra.

V soboto smo imeli predstavnika tudi na Nočnem teku v Portorožu. Mladi Filip Križnik se je preizkusil na razdalji 10 km in jo v absolutni članski konkurenci končal na 17. mestu. V kategoriji mladincev si je pritekel odlično 3. mesto.

Na 10 km razdalji je danes nastopil tudi Severino Ogrizek. Tekmoval v Slovenj Gradcu, kjer je potekal Tek miru, naš izkušeni tekač pa si je prigaral odlično 3. mesto.

Še en naš izkušen tekač je v danes nastopil na razdalji malega maratona v okviru Zagrebškega maratona. Branko Kmetič je tudi tokrat tekel odlično in v močni in številčni mednarodni konkurenci zasedel 21. mesto.

Maraton z množično mdnarodno udeležbo je danes potekal tudi v nam bližnjem Grazu. Na njem sta na razdalji dobrih 21 km v konkurenci mladincev odlično tekla tudi Tine Martin Puppis in Maruša Sernc. Prvi je med mladinci zasedel vrhunsko 5. mesto. Še višje pa se je zavihtela Maruša, ki je med mladinkami končala na 4. mestu.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in