Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Za nami je še en pester in zmagovit vikend

Maribor, Dunaj, Novo mesto, Moravske toplice, 6. 10. 2019
Ta vikend so potekala številna tekmovanja, na katerih so zelo uspešno nastopali tudi naši atleti. Pričelo se je že v petek, ko je v Mariboru potekal Nočni tek na Kalvarijo. Tradicionalna prireditev, ki se je vsako leto udeleži vedno več ljubiteljev znamenitih stopnic, ki vodijo na grič na severozahodu našega mesta. Od vznožja do vrha vodi kar 454 stopnic, ki v dolžini 210 m, omogočajo vzpon za 80 m višine. Povprečni naklon pa je okrog 20°. V konkurenci moških se je od naših atletov najbolj izkazal David Rihtarič, ki je zasedel 11. mesto. Med ženskami si je Nika Bezjak pritekla 10. mesto. Odlično pripravljenost pa je prikazala mlada Maša Podgornik, ki je nastopila v kategoriji deklic med letniki 2008 in 2011, ki so imele nekoliko krajšo pot, saj so se morale povzpeti do drugega od treh platojev. Naša atletinja je tekla odlično in si z veliko prednostjo priborila še eno zmago.

V soboto se je Tamara Reicht na Dunaju udeležila Odprtega prvenstva Avstrije v hitri hoji. Na razdalji 5 km je med pionirkami kot prva prečkala ciljno črto ob tem pa zabeležila čas 28:04,9, kar bo po potrditvi rezultata na Tekmovani komisiji AZS, tudi nov državni rekord.

V nedeljo so v Novem mestu organizirali Novomeški polmaraton, na katerem je trenutno pripravljenost preizkusil Mitja Krevs. S hitrim tekom je kmalu opravil s konkurenco in v solo teku odtekel zelo dober čas in novo zmago dosegel s prednostjo treh minut in pol.

Prav tako v nedeljo, so tekli tudi na drugi strani Slovenije, natančneje v Moravskih toplicah in okolici, kjer so organizirali Prekmurskem malem maratonu. Tudi na tej prireditvi smo zabeležili zmago, saj je bila med ženskami na razdalji dobrih 21 km najhitrejša naša Renata Vetrih. Prireditelji so ob glavnem teku pripravili še tek na 11 km, na katerem sta se izkazala zakonca Matjaž. Med ženskami se je odličnega drugega mesta veselila Ines, njen mož Robert pa si je med moškimi pritekel 11. mesto. 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in