Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Tekaški praznik v Mariboru uspešen za naše atlete

Maribor, 7. 9. 2019
V organizaciji Športne zveze Maribor je včeraj in danes bilo naše mesto pod Pohorjem, v znamenju tekačev. V vzorni organizaciji je v štajerski prestolnici potekal 4. Mariborski mestni tek. Včeraj so mestno jedro zavzeli mladi tekači, saj se je kar 2500 učencev pomerilo na Ajdinem otroškem teku. Danes pa so ulice centra mesta zavzeli še tekači, ki so se pomerili na 5 in 10 km razdalji. Med približno 1000 udeleženci so bili seveda tudi naši člani, ki so ponovno posegli po visokih mestih.

V krajšem teku so svojo zelo dobro pripravljenost prikazala naša dekleta. Do nove zanesljive zmage je pritekla Špela Gonza. Na odlično drugo mesto se je zavihtela Vanesa Lobenwein. Njun uspeh pa sta dopolnili Maruša Sernc s 4. mestom in Klara Kaiser s 5. mestom. Na isti razdalji je odlično 3. mesto osvojil Tine Martin Puppis. Do 6. mesto pa je pritekel Miha Kramberger.

Na razdalji 10 km je sebi in seveda tudi našemu društvu, zmago pritekla zimzelena Helena Javornik. V konkurenci moških pa se je od naših najvišje uvrstil Branko Kmetič, ki je zasedel 5. mesto. Na 10. mesto pa se je uvrstil Uroš Taks.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in