Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Na Pohorju izpeljali prvo DP v trail teku

Ruše, 24. 8. 2019
V okviru letošnje jubilejne pete izvedbe Pohorskega ultra traila, je organizatorjem uspelo prvič v zgodovini izpeljali tudi Prvenstvo Slovenije v trail teku. Udeleženci te prečudovite prireditve, lahko občudujejo skrite kotičke in fantastične razglede, ki jih ponujaj naše zeleno Pohorje. Prireditve, katere štart in cilj večine tras je v Rušah, so se tudi letos udeležili naši člani.

Na trasi dolžine 53,7 km, na kateri so nastopajoči morali opraviti s vzponi v višini 2720 m in seveda prav toliko spusti in je letos štela tudi za državne naslove, sta odlično nastopili Andreja Godec in Sonja Sukič. Prva je v mednarodni konkurenci zasedla visoko 6. mesto, in za eno mesto prehitela društveno kolegico. V okviru državnega prvenstva pa sta zasedli 5. oziroma 6. mesto.

Organizatorji so za nastopajoče pripravili trase različnih dolžin. Na razdalji 16,6 km, z 700 m vzponov in spustov je fantastično nastopila Špela Gonza. V močni mednarodni konkurenci je zasedla fantastično 2. mesto in dokazala, da je zelo dobro pripravljena za nadaljevanje sezone. 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in