Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Tekači odlični na teku v Halozah

Cirkulane, 27. 7. 2019
Naselje Cirkulane, ki leži v gričevnatih Halozah, vzhodno od Ptuja, je bilo včeraj zvečer prizorišče že 13. Aninskega teka. Tekaška prireditev, ki jo organizirajo vzorni domači organizatorji, vsako leto privabi lepo število ljubiteljev teka. Med udeleženci so zmeraj tudi naši člani, ki z nastopom na 5 km razdalji popestrijo včasih monotone pripravljalne treninge za jesenski del sezone. Čeprav dolžina proge za najboljše tekače ni predolga, je ob kvalitetni konkurenci in zahtevnih poletnih pogojih, ter ob dejstvu, da je trasa zelo razgibanaa, tek prava preizkušnja pregleda trenutne pripravljenosti. Takšni pogoji so očitno pisani na kožo našim tekačem, saj vsako leto dosegajo visoke uvrstitve. Tudi letos ni bilo nič drugače.

V konkurenci moških si je z veliko prednostjo zmago pritekel Mitja Krevs. Od štarta naprej je povedel in kaj kmalu je bilo jasno, da mu konkurenti letos ne morejo slediti. Prednost se je iz kilometra v kilometer samo povečevala in na koncu znašala več kot minuto. Njegov uspeh sta dopolnila še Severino Ogrizek in mladi Tine Martin Puppis, ki sta v absolutni kategoriji zasedla 6. in 7. mesto. Tine Martin si je zmago pritekel v starostni kategoriji do 19 let. Zmago je seveda zabeležil tudi Mitja v kategoriji do 35 let, Severino pa je v kategoriji do 50 let zasedel 2. mesto.

Veliko presenečenje pa se je zgodilo v ženski konkurenci. Mlada, šele 15 letna Nika Fajfar, ki trenira v sklopu naše Atletske šole, se ni ustrašila starejše in izkušenejše konkurence in z napadom v zadnji klanec naredila zadostno razliko, da je zanesljivo kot prva prečkala ciljno črto. Za naše popolno zmagoslavje sta poskrbeli še Renata Vetrih in Helena Javornik, ki sta zasedli 2. in 3. mesto. Odlično pa je tekla tudi Klara Kaiser, ki se je uvrstila na 5. mesto. Mala Nika je zmagala tudi v svoji starostni kategoriji do 19 let, kjer ji je družbo na zmagovalnih stopničkah z osvojenim 2. mestom delala tudi Klara. Zmag v svojih starostnih kategorijah sta se veselili tudi Renata (do 50 let) in Helena (nad 50 let).

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in