Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Končale so se za nas zelo uspešne igre šolarjev

Ufa, 14. 7. 2019
Včeraj je s slavnostnim zaključkom padel zastor nad že 53 poletne Mednarodne igre šolarjev, ki so letos potekale v mesto Ufa v Rusiji. Kot že vrsto zadnjih let je na njih sodelovala tudi ekipa športnikov osnovnošolcev iz našega mesta pod Pohorjem. Reprezentanco Maribora so sestavljali atleti, judoisti in plavalci. Za njimi je ena najuspešnejših odprav, saj se bodo danes vrnili domov s kar štirimi medaljami in še kopico zelo visokih uvrstitev.

ufa_ekipa_680

Atletsko ekipo je tvorilo šest mladih atletov našega društva. Vsi so prikazali zelo dobre nastope, ob nekaj več športne sreče, pa bi bili lahko njihovi dosežki še nekoliko boljši. Seveda je v naši ekipi izstopala Petja Klojčnik, ki je s osvojeno srebrno kolajno v teku na 800 m, sebi in mestu Maribor priborila najvišjo uvrstitev. Odličen nastop v kvalifikacijah je zabeležil tudi Jurij Beber, žal pa se mu polfinalni tek ni izšel po željah. Kljub temu je že sodelovanje v zaključnih bojih zelo lep uspeh, za fanta, ki trenira šele nekaj mesecev. Za vsega nekaj mest sta za finalnim nastopom zaostala Erik Ursini v teku na 1500 m in Alina Herman v suvanju krogle (3kg). Šprinterki Lari Ribič se je po odličnem štartu na 100 m pripetilo, da je zaslišala še en strel, ter je za trenutek zastala. V tako kratki disciplini je bilo to dovolj, da je ob zmanjšani hitrosti teka ostala v ozadju, ter zaostala za letošnjimi najboljšimi dosežki. Žal kljub protestom sodniki niso želeli ponoviti štarta. V skoku v daljino je mladi Marin Kladošek nabiral prepotrebne mednarodne izkušnje za prihodnja tekmovanja. Ob tem pa domov odnesel zagotovo največji spomin. Ob doskoku je namreč doskočil tako nerodno, da si je s šprinterico porezal nogo in za spomin na igre prejel šest šivov.

Ob koncu lahko v celoti ocenimo nastope naših atletov za odlične. Ob novih tekmovalnih izkušnjah, si bodo igre zapomnili tudi po druženju in spoznavanju novih prijateljev. Ob koncu poročanja iz daljne Rusije, pa vas vabimo, da si na spodnji povezavi ogledate nekaj fotoutrinkov naše uspešne ekipe.

FOTOGALERIJA

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in