Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Petja Klojčnik osvojila srebro na ICG-ju

Ufa, 12. 7. 2019
IMAMO SREBRNO MEDALJO! Prav čudovito je današnjo novico iz iger šolarjev pričeti s tako veselim stavkom.

V ruski Ufi se je končal drugi tekmovalni dan na Mednarodnih igrah šolarjev. Na atletskem tekmovališču so se v boj za čim višja mesta podali tudi trije naši mladi atleti.

Kot prva se je v zgodnjih jutranjih urah, štart je bil že ob 8.30 (po našem času ob 5.30), v kvalifikacijah suvanja krogle (3 kg) predstavila  Alina Herman. Njen današnji najdaljši sunek je meril 8,36 m. Žal ta dolžina ni bila dovolj za preboj v jutrišnji finale in je s tem končala svoje nastope na igrah. Nekaj minut za njo se je v boj za finale v teku na 100 m podal Jurij Beber. V svoji polfinalni skupini je s časom 12,17 zasedel 6. mesto in ostal brez nastopa v finalu.

Še zadnje naše orožje za visoko uvrstitev je bila Petja Klojčnik, ki se je v popoldanskem času pomerila s finalistkami v teku na 800 m. Kot vedno je tudi danes tek začela odločno in bila vseskozi v boju za najvišja mesta. Vsi vmesni časi so nakazovali, da bo to njen nahitrejši tek, ter, da bo zagotovo odtekla fantastičen čas. Ob prečkanju ciljne črte je v znak zmagoslavja visoko v zrak vzdignila roke. Vedela je namreč, da si je pritekla tako željeno medaljo z največjega svetovnega tekmovanja za osnovnošolce. Veselje je bilo še večje ob pogledu na veliki semafor, kjer se je ob njenem imenu izpisal fenomenalni novi osebni rekord, ki sedaj znaša 2:16,68. Radost in sreča sta se še stopnjevali, ko je kakšne pol ure po prihodu v cilj, na svečani podelitvi, okoli vratu prejela odličje srebrnega leska!

ufa_podelitev_petja_680

Prav neverjeten dan za našo Petjo in celotno odpravo v Rusiji. Ker so z današnjimi nastopi končali s tekmovanji, si bodo zadnji tekmovalni dan zagotovo privoščili zasluženo proslavo ob izjemnem uspehu. Seveda pa bo prost dan kot nalašč tudi za ogled ostalih športnih prireditev in znamenitosti ruskega milijonskega mesta. 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in