Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Naši mladi atleti odpotovali na igre šolarjev v Rusijo

Maribor, 9. 7. 2019
Danes zjutraj se je ekipa mladih športnikov iz Maribora odpravila v daljno Rusijo, oziroma natančneje v milijonsko mesto Ufa, kjer bodo od 10. do 13. julija potekale Mednarodne igre šolarjev. Na letošnjih igrah, ki se odvijajo po vzoru Olimpijskih iger, bo v devetih športih sodelovalo več kot 1200 osnovnošolcev. Ti bodo zastopali ekipe 85 mest iz več kot 30 držav. Reprezentanco našega mesta pod Pohorjem sestavljajo judoisti, plavalci in seveda atleti.

ekipa_ufa_680

Atletsko ekipo sestavljajo naši atleti Jurij Beber (100 m), Erik Ursini (1500 m), Marin Kladošek (daljina), Lara Ribič (100 m), Petja Klojčnik (800 m) in Alina Herman (krogla), vodja ekipe pa je njihova trenerka Tina Mušič. Po današnji naporni poti jih jutri čaka spoznavanje s športnimi tereni in prvi trening, zvečer pa še slavnostna otvoritev s svečanim programov , ter nepogrešljivim mimohodom reprezentanc, prižiganjem ognja in dvigovanjem zastave iger, ter svečano zaprisego tekmovalcev in sodnikov.

Prvi nastopi naše bodoče ase čakajo že v četrtek, ko bomo močno stiskali pesti, da se jim uresničijo želje in sebe, ter mesto Maribor predstavijo tako, kot so si začrtali pred odhodom.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in