Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Špela Gonza sedemnajsta v Evropi!

Zermatt, 7. 7. 2019
V okolici vasice Zermatt, pod vznožjem ene najveličastnejših gor v Alpah, znamenitega 4478 m visokega Matterhorna, so švicarski prireditelji izpeljali Evropsko prvenstvo v gorskih tekih. Na tekmovanju je sodelovala tudi reprezentanca Slovenije, v katero je bila med mladinkami izbrana tudi naša Špela Gonza.

gonza_zermatt_680

Pred odhodom je imela naša šampionka nekaj težav s poškodovanim gležnjem, zato je bila pri napovedih pred nastopom nekoliko previdna. Vsa previdnost se je na koncu izkazala za nepotrebno, saj naši tekmovalki poškodovan gleženj ni povzročal težav. Kljub temu je prvi del proge, od štarta na višini 2206 m, ter nekje do prvega vmesnega čas, tekla nekoliko rezervirano, saj je bila vseskozi nekje na polovici nastopajočih. Toda bolj kot se je bližal cilj 5,9 km dolge proge, bolj je stopnjevala svoj nastop. Ob tem je prehitela še kar nekaj konkurentk in v cilj na višini 2579 pritekla na vrhunskem 17. mestu.

S svojim nastopom je še enkrat potrdila dobro pripravljenost in upravičila vpoklic v reprezentanco naše male državice. Ob tej priložnosti Špeli še enkrat čestitamo za odličen nastop! 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in