Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Mitja Krevs in Špela Gonza tekla do nove zmage

Škofja Loka, Podbrdo, Mislinja, 17. 6. 2019
V soboto je v Škofji Loki potekal tek 4 mostov, na katerem je kot lanski zmagovalec na povabilo organizatorjev nastopil tudi naša Mitja Krevs. Tudi letos je dokazal, da se v mestecu ob sotočju Selške in Poljanske Sore odlično počuti, ter, da mu 10 km proga speljana po ulicah tega prečudovitega Gorenjskega mesta pisana na kožo. V močni konkurenci je v drugem delu proge pospešil tako kočno, da mu konkurenti niso mogli več slediti in si je tako pritekel novo zanesljivo zmago.

V Podbrdu ob vznožju Julijskih Alp je bil v soboto štart in cilj 18. Gorskega maratona 4 občin, na katerem se je na dobrih 40 km dolgi progi odlično odrezala Andreja Godec. Na maratonu, ki se prične na nadmorski višini 520 m, se je naša atletinja najprej povzpela na višino 1760 m, se spustila na nadmorsko višino 361 m, se ponovno povzpela na višino 1590 m in tek končala v Podbrdu na višini 520 m. Na tako zahtevni progi in v močni mednarodni konkurenci si je prigarala vrhunsko 5. mesto. Ob glavnem maratonskem teku, pa so organizatorji pripravili tudi krajši tek za mlajše kategorije, ki je štel za Slovenski pokal v gorskih tekih. V konkurenci mladink, na 4,7 km z višinsko razliko 270 m, je nastopila tudi Špela Gonza. Kot že celotno sezono je tudi tokrat tekla odlično in si pritekla novo zmago, ter se s tem še bolj približala skupni zmagi v letošnji izvedbi Slovenskega pokala.

V nedeljo so s štartom in ciljem v Mozirju organizirali Maraton Savinja. Na razdalji 6 km se je izkazala Klara Nemec, ki je ciljno črto prečkala kot tretja. Lep dosežek je uspel tudi Andreju Selu, ki je nastopil na 10 km razdalji in si pritekel visoko 10. mesto. 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in