Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Odlični nastopi Helene Javornik

Maribor, 8. 9. 2014
Njaboljša slovenska srednje in dolgoprogašica vseh časov, naša Helena Javornik, se zavzeto pripravlja za nastop na letošnjem maratonu v New Yorku.

Državna rekorderka v tekih od 3000M dalje se je sicer pred leti odločila, da zaključi tekmovalno kariero. Vendar je v tem obdobju vseskozi trenirala, kolikor so ji pač dopuščale službene obveznosti.

Ker je Helena zapisna teku, tudi njeno ''rekreativno'' ukvarjanje s tekom poteka planirano in na zelo visokem nivoju. Tako si je za letošnje leto zadala cilj, da nastopi na zagotovo največjem maratonu na svetu. Maraton v New Yorku jo čaka 2. novembra, pred tem pa se Helena redno udeležuje kontrolnih tekmovanj.

Tako je 30.8. nastopila na Hrvaškem, na 10km cestnem teku v Murskem Središču. Na zelo razgibani progi je bila s časom 39,20 neulovljiva za vse konkurentke in si pritekla pomembno zmago. Na istem teku je v moški konkureci odlično nastopil tudi naša Uroš Taks in se s časom 35,13 uvrstil na 2. mesto.
 
Že naslednji teden, natančneje 6.9., je v Steinzu na avstrijskem Štajerskem nastopila v malem maratonu. Progo v dolžini 21,1 km je pretekla v času 1.25,31 in se uvrstila na odlično 3. mesto.
 
Kje vse bo še Helena nastopala pred glavnim ciljem sezone, vas bomo še obveščali. Heleni zaželimo čim boljših uvrstitev!
SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in