Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Nov vikend poln tekov in naših uspehov

Litija, Ptuj, Šmarješke toplice, Dogoše, 9. 6. 2019
Za nami je še en vikend poln tekaških prireditev, na katerih so zelo uspešno nastopali tudi naši člani.

V Litiji je v soboto potekal Litijski tek, na katerem je na ekipnem teku na 5,6 km nastopila Andreja Godec. Tekla je odlično in pomagala svoji štiričlanski mešani ekipi do zmage.

Prav tako v soboto so na Ptuju organizirali 10. Tek čez Ptujski grad. Na razdalji 5,7 km se je v absolutni kategoriji med moškimi izkazal Sašo Pečnik, ki je zasedel visoko 5. mesto. V svoji starostni kategoriji do 39 let pa se je povzpel na drugo stopničko zmagovalnega odra. Na isto stopničko je stopil tudi Samo Zupančič v kategoriji do 69 let. V daljšem teku, v katerem so nastopajoči morali preteči 9,5 km, se je med moškimi Severino Ogrizek veselil 3. mesta in zmage v starostni kategoriji do 49 let. Zmago pa si je pritekel tudi Rajko Zupančič in sicer v kategoriji do 79 let. V absolutni konkurenci žensk je vrhunsko 2. mesto zasedla Renata Vetrih. Njen dosežek pa je bil dovolj za zmago v starostni kategoriji do 49 let.

V in okolici Šmarjeških toplic je v nedeljo potekal Šmarješki tek, na katerem je na 8 km dolgi progi nastopil Mitja Krevs. V prvem nastopu po poškodbi je pokazal, da je trenutno zelo dobro pripravljen, saj si je v zelo kakovostni konkurenci pritekel novo zmago.

Najbolj množičen tek tega vikenda pa je potekal v Dogošah. Tek Aquasystem tečem z Dravo s štartom in ciljem pri tamkajšnji čistilni napravi vsako leto privabi veliko število ljubiteljev teka. Seveda med njimi ni manjkalo naših tekačev. Na krajši razdalji 5 km so je med moškimi 3. mesto pritekel Severino Ogrizek. Zelo dobro 6. mesto je zasedel Miha Kramberger. Filip Križnik je v cilj pritekel na 16. mestu. V absolutni konkurenci pa si je 19. mesto priboril Nik Šuštar. Med ženskami si je lepo 6. mesto pritekla Klara Kaiser, na 12. mesto pa se je uvrstila Ana Gajič. Na zmagovalne stopničke v svojih starostnih kategorijah pa so se povzpeli Ogrizek za zmago v kategoriji do 49 let, Kramberger za zmago in Križnik za 2. mesto v kategoriji do 19 let, ter Kaiser za 3. mesto med ženskami do 19 let.

Na daljšem 10 km teku pa so se v absolutni konkurenci najvišje uvrstili Adriano Nemec, ki je bil med moškimi četrti, njegov uspeh pa sta dopolnila Sašo Pečnik s 5. in Marjan Tarkuš z 9. mestom. Med ženskami pa si je 8. mesto pritekla Marija Brumen. V posameznih starostnih kategorijah pa so mesta na zmagovalnem odru zasedli Nemec za 2. mesto med moškimi do 49 let, Pečnik za zmago do 39 let, ter Brumen za zmago med ženskami do 59 let.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in