Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Špela Gonza srebrna na DP, zelo uspešni tudi drugi tekači

Rogaška Slatina, Hoče, Železniki, 2. 6. 2019
Za nami je še en izjemno uspešen vikend. Že v soboto je v Rogaški Slatini na Afroditinem teku na razdalji 10 km zelo uspešno nastopil Severino Ogrizek, saj je zasedel odlično 2. mesto.

V nedeljo je s štartom in ciljem v kraju Hoče potekal Tek pod Pohorjem. Na praktično domačem teku, je nastopilo kar nekaj naših tekačev. Utrujenost po sobotnem teku, se Severinu očitno ni poznala, saj je na nekaj več kot 10 km dolgi progi zanesljivo zmagal. Njegov uspeh je s 3. mestom dopolnil Adriano Nemec.  Visoka mesta pa so še dosegli Mario Vračič, ki je končal na 6. mestu, mladi Miha Kramberger je bil uvrščen na 13. mesto, na 17. mesto pa je pritekel Marjan Tarkuš. V konkurenci žensk se je ponovno izkazala Renata Vetrih, ki si je pritekla 3. mesto. Na teku so nagrade podeljevali tudi v posameznih starostnih kategorijah. Zlato so osvojili Kramberger v kategoriji do 19 let, Ogrizek med moškimi od 40 do 49 let, ter Vetrihiova v isti ženski kategoriji. Na drugo stopničko zmagovalnega odra sta se povzpela Nemec v kategoriji od 40 do 49 let, ter Rajko Zupančič v kategoriji nad 70 let. Okrog vratu pa so bronasto odličje obesili še Vračiču.

Naša mlada šampionka v gorskih tekih, Špela Gonza pa se je v nedeljo udeležila mednarodnega gorskega teka Tek na Ratitovec, s štartom v Železnikih. Na razdalji 4 km, v katerih so tekmovalke morale premagati še 630 m višinske razlike, je nastopila odlično in med mladinkami ciljno črto prečkala kot druga. Tekmovanje je štelo tudi za državne naslove, tako, da si je pritekla novo odličje, tokrat srebrnega leska, s prvenstev Slovenije. Na teku pa so selektorji izbirali tudi kandidate za nastop na Evropskem prvenstvu v gorskih tekih, ki bo v začetku meseca julija v Zermattu v Švici. Glede na uspešen tek naša mlade atletinje, si želimo, da kmalu prejmemo še eno veselo novico in sicer reprezentanco Slovenije v kateri bo tudi naša Špela. 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in