Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Pester in uspešen vikend za naše atlete

Zagreb; Ljubljana, Čakovec, Salzburg, 19. 5. 2019
Pomladanski del sezone je v polnem teku in atletska tekmovanja na stadionih in cestah se vrstijo ena za drugo. Na štirih so ta vikend nastopili tudi naši atleti in nas navdušili s številnimi novimi osebnimi rekordi in visokimi uvrstitvami.

V soboto je v glavnem mestu Hrvaške potekal eden močnejših mednarodnih mitingov na katerem je v hoji na 3000 m nastopila naša mlada uspešna atletinja Tamara Reicht. Svojo dobro predstavo je kronala z novim osebnim rekordom, ki sedaj znaša 16:18,48. Kljub svoji mladosti se je odlično spopadla s starejšimi sotekmovalkami in zasedla vrhunsko 2. mesto.

V našem glavnem mestu pa je v soboto potekal Ekipno mladinsko prvenstvo, na katerem sta sodelovali dve naši atletinji. Na 200 m je zelo dobro tekla Nadja Rudolf, ki je s časom 28,80 zasedla 17. mesto. V teku na 3000 m pa smo ponovno videli osebni rekord in visoko uvrstitev naše atletinje. S časom 10:52,88 se je Špela Gonza uvrstila na 2. mesto.

Več naših predstavnikov pa se je v nedeljo udeležilo tekmovanja v Čakovcu na Hrvaškem. V teku na 100 m je Jurij Beber prišprintal v cilj v času 12,01 in se vselil najhitrejšega časa med udeleženci. Hitra je bila na isti razdalji tudi Lara Ribič, ki je s časom 13,68 dosegla drugi čas. Na 2. mesto se je med pionirkami uvrstila tudi Petja Klojčnik, ki je nastopila v teku na 300 m in dosegla odličen osebni rekord, ki sedaj znaša 43,49. V skoku v daljino se je med pionirji predstavil Marin Kladošek. Njegov najdaljši skok je meril 466 cm in ga je uvrstil na 4. mesto. V konkurenci mlajših mladincev je v metu 1,5 kg težkega diska nastopil Gašper Drev. Njegov najdaljši met je meril 38,32 m, kar je pomenilo najdaljšo daljavo na tekmovanju. V isti kategoriji sta se na 1500 m preizkusila Miha Krambeger in Tine Martin Puppis. Miha je v cilj pritekel v času 4:34,79 in zasedel 4. mesto. Tine pa je za 8. mesto potreboval čas 4:46,70. V zadnji disciplini dneva, teku pionirk na 2000 m smo videli še dva osebna rekorda naših predstavnic. Ob zmagi je Eva Zorenč v cilj po petih krogih pritekla v času 7:01,71. Nika Fajfar pa je tekla 7:23,79 in zasedla 7. mesto.

Ulice mesta Salzburga v Avstriji so v nedeljo preplavile množice tekačev, ki so sodelovali na njihovem tekaškem prazniku - Salzburškem maratonu. Na prireditvi je sodeloval tudi Aleš Novak, ki si je med moškimi na razdalji maratona, v močni mednarodni konkurenci, pritekel izvrstno 9. mesto.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in